Quantcast

Ukrainiečių studentai dėkojo Lietuvos žmonėms už palaikymą

  • Teksto dydis:

Europos aikštėje septyniolika studentų iš Lvovo miesto universitetų ir kitų aukštųjų mokyklų surengė padėkos akciją „Ačiū tau, Lietuva!“. Šia simboline akcija buvo padėkota Lietuvai už Ukrainos siekio integruotis į Europos Sąjungą palaikymą. Renginyje taip pat dalyvavo Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Valerijus Žovtenko.

Vilniaus meras Artūras Zuokas pasidžiaugė gražia akcija, o Ukrainos delegacijos vadovas Bogdanas Yakimiukas pasakė: „Lietuva yra pats geriausias mūsų advokatas Europos Sąjungoje.“

Ukrainiečių rengiama iniciatyva prasidėjo Ukrainos himno giedojimu. Jaunuoliai,  pasipuošę savo tautiniais kostiumais, rankose laikydami nacionalinę vėliavą, lietuvaičius vaišino ukrainiečių pamėgtais saldainiais.

Tautiniais drabužiais pasipuošusi ukrainiečių delegacija taip pat apsilankė Vilniaus miesto savivaldybėje, kur jiems buvo pristatytas Savivaldybės 1-langelio darbo principas bei  Idėjų kambarys.

Miesto Tarybos narys Jonas Juodka studentus supažindino su Savivaldybės tarybos struktūra, veikla bei naujausiais projektais. „Studentai iš Ukrainos Lietuvoje vieši nebe pirmą kartą. Jie, besimokantieji tarptautinių santykių ir politikos, atvyksta susipažinti su svarbiausiomis mūsų krašto institucijomis, jų veikla, darbų planavimo specifika. Akciją studentai sumanė surengti patys. Ir tai mes tikrai vertiname“ , – sakė J. Juodka.

Lvovo miesto atstovai taip pat pristatė  4-ąjį projektą Euroschool “Lithuania: history of successful choice” („Europietiškumo mokykla: sėkmingas Lietuvos pasirinkimas“)  ir jo dalyvius.


Šiame straipsnyje: Ukrainastudentaipadėkakaras UkrainojeEuropos aikštė

NAUJAUSI KOMENTARAI

KLP.RU

KLP.RU portretas
Toks jaunas vyras,galetu kariauti uz savo Ukraina. Ka jis cia veikia? Alia patriotas,pasislepes uz bobu nugaros,stovi su plakatu. Vaziok i Donecka,ten parodik ka gali,ir kaip myli savo tevyne. Tfu,tokiu ,,patriotu ,, lauk reikia varyti is Lietuvos.

malonu

malonu portretas
Слава Україні! Героям Слава!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių