Quantcast

Tymo turgelis atsinaujina ir vilniečių lauks 5 kartus per savaitę

  • Teksto dydis:

Vilniečių ir miesto svečių pamėgtas Tymo turgelis atsinaujina ir ieško naujų šeimininkų, kurie ir toliau džiugins miesto gyventojus naminiais gaminiais, ekologiškomis ūkininkų užaugintomis daržovėmis bei išskirtine produkcija, pranešė Vilniaus savivaldybė.

Naujas turgavietės operatorius turės užtikrinti ne tik produktų bei paslaugų kokybę, konkurencingas sąlygas bei kainas, bet ir organizuoti kultūrinius, edukacinius renginius, suburiančius miesto gyventojus.

Sutartis su buvusiais turgelio šeimininkais buvo pasirašyta 3 metams, ir baigiasi kitų metų vasario 21 dieną, tad naujas turgavietės operatorius veiklą Maironio ir Aukštaičių gatvių kvartale vykdyti galės jau nuo kitų metų kovo mėnesio. Savivaldybė paskelbė skaidrų ir viešą konkursą, kuriame dalyvauti gali visi norintys bei gebantys tinkamai organizuoti turgavietės veiklą.

Dabartinis turgavietės operatorius, deja, neužtikrino skaidrių ir konkurencingų sąlygų turgavietėje norintiems prekiauti ūkininkams. Sostinės savivaldybė yra gavusi ne vieną skundą dėl nesąžiningo vietų skirstymo, nekonkurencingų sąlygų, nepakankamo vietų užpildymo, prekiautojų priėmimo tvarka nesudarė galimybių prekiauti platesniam prekybininkų ir ūkininkų ratui, tad sutarties su asociacija neplanuojama pratęsti, tačiau asociacija, atsižvelgdama į naujo konkurso sąlygas, taip pat gali dalyvauti konkurse kaip ir visi kiti šalies ūkio subjektai.

Tymo turgavietė ir toliau išliks išskirtine vieta, kurioje vilniečiai galės įsigyti ekologiškų ir Lietuvos ūkyje užaugintų produktų, paragauti vietoje gaminamų patiekalų bei susiburti į turgavietės teritorijoje organizuojamus renginius. Organizuojant prekybą,  pirmumo tvarka vietos prekybai bus suteikta ūkininkams, prekiaujantiems savo ūkyje užauginta ir pagaminta produkcija bei įmonėms, kuriose dirba socialiai remiami ar negalią turintys asmenys.

Iš naujų šeimininkų bus tikimasi, kad veikla turgavietėje būtų vykdoma ne mažiau kaip 5 kartus per savaitę (dabar turgelis veikia tik 3 kartus per savaitę), prekiautojai ir maitinimo bei kitų paslaugų teikėjai vietas galės užsisakyti iš anksto elektroniniu paštu. Taip bus užtikrintos sąžiningos sąlygos visiems ūkininkams, norintiems prekiauti savo produkcija ar teikti maitinimo paslaugas, o vilniečiai ir toliau galės džiaugtis išskirtine turgaviete miesto centre.

Naujas konkursas buvo derinamas ir su Užupio bendruomene. Šiuo metu konkurso sąlygos yra pildomos pagal bendruomenės pasiūlymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tadas

Tadas portretas
Penkis kartus per savaitę??? Nejaugi tai reiškia jog tai bus dar vienas "perdavinėtojų" turgus? Tymo turgų lankau užtai kad ten savo produkciją parduoda patys ūkininkai. Tačiau gi negali ūkininkas vykt į turgų kiekvieną dieną.. Jį ten pakeis perdavinėtojai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių