Quantcast

Tvarkomi riaušių nusiaubti Seimo rūmai

Sausio 16 dieną Profesinių sąjungų organizuota visuotinė protesto akcija virtusi riaušėmis pridarė per 233 tūkst. litų nuostolių. Tiek pinigų reikia išdaužytiems Seimo langams pakeisti ir aplinkai sutvarkyti.

Praėjus daugiau nei mėnesiui, Seimo rūmai pradėti tvarkyti. Beveik šimtas piketuotojų išdaužtų langų ketvirtadienį jau buvo keičiami. Taip pat ketinama sutvarkyti ir nuniokotą aplinką - suremontuoti fontanus ir šviestus Nepriklausomybės aikštėje.

Portalas primena, kad po kilusių riaušių prie Seimo į gydymo įstaigas kreipėsi 34 asmenys pareikšdami, kad buvo sužaloti. 30 iš jų buvo gydomi ambulatoriškai, 4 ligoninėse. Per neramumus buvo sužaloti ir keli viešąją tvarką užtikrinę pareigūnai.

Dėl viešosios tvarkos pažeidimų buvo sulaikytas 151 asmuo, iš jų 54 – neblaivūs. 119 asmenų surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai. 32 asmenys uždaryti į areštinę. Teismas penkiolikai riaušių prie Seimo dalyvių skyrė suėmimą nuo 7 dienų iki mėnesio. Riaušininkams gresia iki 6 metų nelaisvės.


Šiame straipsnyje: riaušės,seimo langai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių