Quantcast

Tvarkomas Vingio parkas – pasodinta 100 pušaičių

  • Teksto dydis:

Vilniaus Vingio parkas sulaukia vis daugiau lankytojų, kurie pastebi, kaip sparčiai pastaruoju metu keičiasi miesto parko veidas – kruopščiai tvarkomos parko erdvės, valomas miškas, per talką pasodinta 100 pušaičių.

„Pastaruosius dešimtmečius parkas buvo primirštas, apaugo krūmynais ir jame trūko elementarios tvarkos. Pirmiausiai pradėjome tvarkyti teritorijas aplink centrinę estrados aikštę, atvėrėme daugiau erdvių, išvalėme takų pakraščius. Atidžiai formuojant parko kraštovaizdį kirtimais ir kitomis priemonėmis iš viso jau sutvarkėme per 50 hektarų parko“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Vingio parke sutvarkyti menkaverčiai krūmai, plintantys uosialapiai klevai – kad parkas būtų šviesesnis ir jaukesnis. Kartu rūpestingai prižiūrima, kad nebūtų daroma žala parko ekologijai: saugomi visi žali vertingi parko medžiai, bet dalis medienos sukrautos į krūvas paliekama puvimui, bioįvairovės reikmėms – dėl parko grožio ateityje.

Vingio parkas yra didžiausia seniausia pušyno giria Lietuvoje. Daugumai pušų jau gerokai per du ar net tris šimtus metų. Kasmet netenkama po kelias dešimtis senųjų parko pušų, todėl šį pavasarį suplanuota atkurti Vingio pušyną. Per talką Vingio parke buvo pasodinta 100 pirmųjų pušaičių. VšĮ „Vilniaus miesto parkai“ sistemingai kiekvienais metais papildys parką naujais sodinukais ir juos prižiūrės. Ruošiamasi sodinti ir ąžuolus bei kitus vertingų medžių rūšių sodinukus.

Vingio parko miško plotas – 157 hektarai. Vingio parko priežiūrai ir tvarkymui savivaldybė kasmet skiria per 100 tūkst. eurų. Per ateinančius metus suplanuota užbaigti tvarkyti visą Vingio miško teritoriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių