Quantcast

Tvankų pavasario vakarą „Maskvos virtuozai“ kerėjo vilniečius

Ką veikti tvankų savaitgalio vakarą? Žinoma, klausytis klasikinės muzikos. O jei ją atlieka visame pasaulyje pripažintas orkestras – tuo geriau. Juk tokia proga pasitaiko nedažnai! Taip kalbėjo sekmadienį į „Maskvos virtuozų“ koncertą susirinkę vilniečiai.

Bachas, Hendelis, Mocartas, Šubertas, o galiausiai – Vivaldis. Vladimiro Spivakovo vadovaujamo kamerinio orkestro reperturas nebuvo perkrautas. Priešingai – lyg subalansuotas ramiam pavasario vakarui.

Subtili elegancija, rafinuotumas ir, žinoma, profesionalumas – jokių nereikalingų detalių, neįprastų interpretacijų. Toks dirigento V.Spivakovo pasirinkimas, regis, ir „nupirko“ publiką. Tiesa, pats orkestro dirigentas V.Spivakovas, smuikininkas, šiame koncerte negrojo -- paprastai jis smuiku griežia orkestrui atliekant Vivaldžio „Metų laikus“.

Koncerte galima buvo išvysti visuomenei gerai žinomų veidų – Seimo narius Gediminą Navaitį ir Gediminą Kirkilą, Rusijos ambasadorių Lietuvoje Vladimirą Čikvadzę, maestro Saulių Sondeckį ir baleto artistę Tatjaną Sedunovą, režisierių Vytenį Pauliukaitį ir daugelį kitų.

Lietuvoje koncertavęs V.Spivakovas ir jo orkestras - keliauja po Europą. Kita stotelė - Latvija, po to Estija, dar vėliau - Praha, Miunchenas, galiausiai - Ispanija.

„Orkestro sudėtis nesikeičia. Sakyčiau, dabar mano orkestras susideda iš antrųjų virtuozų, nes pirmieji jau paseno, kaip ir aš. Jau daugiau nei 15 metų orkestro sudėtis visiškai nesikeičia. Dabar orkestre – gana jauni žmonės, kurie čia atsidūrė dėl savo profesionalumo ir žmogiškumo. Noriu pabrėžti, kad man svarbu ne tik talentas, bet ir žmogiškosios savybės. Kodėl? Nes grojimas ansamblyje – tai lygiai tas pats, kas gyvenimas žmonių bendrijoje, visuomenėje. O norint groti ir gyventi gerai reikia pirmiausia išmokti klausyti vienas kito. Ir ne tik klausyti, bet ir išgirsti. Kartais orkestras groja taip, kad aš pats stebiuosi. Tačiau tai negali būti nuolatinė būsena“, - dienraščiui „Vilniaus diena“ yra sakęs V.Spivakovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vilnietis

vilnietis portretas
Auksciausio lygio renginys! Orkestras -GENIALUS!!!!!!! ACIU!!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių