Quantcast

Turgus išsikraustė prie Seimo

Kalvarijų ir Halės turguose kapų tyla. Kasos aparatų idėjos išgąsdinti turgų prekiautojai šiandien kartu su nusivylusia minia patraukė piketuoti prie Seimo.

Užrakintas Halės turgus

Iš ryto į Halės turgų skubėję vilniečiai tegalėjo pasigrožėti užrakintais vartais ir spūdinti namo. Ant turgaus vartų kabojo didžiulė spyna, o senojo pastato garažiniai vartai buvo aklinai nuleisti.

Ant vartų pakabintas raštelis skelbė, kad šiandien  turgus dėl mitingo nedirba. Mat prekiautojus papiktino Seimo sprendimas, įpareigojantis visiems maisto produktus perpardavinėjantiems žmonės įsigyti kasos aparatus, privalomai vesti prekybos buhalteriją o kartu mokėti ir 19 proc. pridėtinės vertės mokestį (PVM).

Įsiutę prekiautojai šiandien, užuot ėję dirbti, miniomis patraukė piketuoti prie Seimo. Kaip ir likusi naujos valdžios reformomis nepatenkinta Lietuvos dalis.

Tušti Kalvarijų turgaus stalai

Kalvarijų turgus šiandien taip pat lyg iššluotas. Nematyti nė vienos prekiautojo palapinės, nei vieno bulves ar kopūstus pardavinėjančio žmogaus. Vieniši stypsojo ir lauko prekystaliai, nukloti storu sniego sluoksniu ir lankomi nebent turgaus balandžių bei varnų. Kapų tyla ir rūkytų bei žalios mėsos gaminių paviljonuose. Juose tarp stalų su šluota rankose sukiojosi vienintelė valytoja.

Visi maisto produktais ir rūbais prekiavę žmonės šiandien taip pat nusprendė apleisti darbo vietas ir prisijungti prie rengiamo piketo po Seimo langais.

Kovojančius dėl savo teisių prekiautojus palakė kolegos, turgaus teritorijoje nuomojantys kioskus. Bendrovės „Žemaitijos pienas“ gaminamus produktus pardavinėjanti Lilija tikino, kad kasos aparatai turguje – pati kvailiausia mintis, kokią seimūnai tegalėjo sugalvoti.

„Kaip kasos aparatas gali būti lauke? Ten tave elektra užmuš! O dar kainos... Jie 19 proc. PVM valstybei mokės“, - piktinosi pardavėja. 

Dėl piketuojančių prekiautojų abu turgūs parrado tūkstančius litų mokesčių. Kasdien vykdoma rinkliava už darbo vietą Kalavijų turgaus sąskaitą papildo 4-5 tūkst. litų. Šiandien turgaus kasa liko tuščia.


Šiame straipsnyje: turgusstreikasmitingasriaušės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių