Quantcast

Trimetei mergaitei Vilniuje įtariama meningokokinė infekcija

  • Teksto dydis:

Mažametei mergaitei Vilniuje įtariama meningokokinė infekcija, darželyje, kurį ji lanko, taikomos prevencijos priemonės, BNS pirmadienį informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Kaip sakė centro atstovė Solveiga Meženskaitė, meningokokinės infekcijos atvejis kol kas nėra patvirtintas, laukiama tyrimų rezultatų.

Susirgo trejų metukų mergaitė. Darželis, kurį ji lankė, veikia, tačiau pirmadienį į jį atvyko nedaug vaikų.

S. Meženskaitės duomenimis, mergaitė, kuriai įtariama meningokokinė infekcija, lanko sostinės lopšelį-darželį „Bildukas“. Šiuo metu bendraujant su administracija, sudaromi kontaktiniai asmenų sąrašai – nustatinėjama, su kuo galėjo bendrauti susirgusi mergaitė, informuojama apie profilaktines priemones.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovės teigimu, taikomis profilaktikos priemonės, centro specialistai susisiekė su darželio administracija.

Meningokokinė infekcija ypač pavojinga vaikams iki penkerių metų. Lietuvoje per metus fiksuojama kelios dešimtys meningokokinės  infekcijos atvejų, iš jų apie dešimt baigiasi mirtimi.

Šiai infekcijai būdingas karščiavimas, vėmimas, mieguistumas, vangumas, sąmonės aptemimas, kaklo raumenų įtempimas, sąnarių ar raumenų skausmai, vaikams dar būdingas nuolatinis verkimas, atsisakymas valgyti ar gerti, hemoraginis bėrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Tai blyn kur skiepai???!!! Veryga žadėjo nemokamai skiepyti vaikus iki ketverių metų, bet jau nebeskiepys, nes nėra pinigų.Jei atimat pinigus iš vaikų, kad jie nesirgtų ir gyventų,ir tais pinigais keliat medikams atlyginimus, tai turiu pasiūlymą- tegul Veryga su visais savo kolegom seime atsisako bent vieno mėnesio atlyginimo ar parlamentinių lėšų ir skiria tuos pinigus skiepams gelbedami vaikų sveikatą ar net gyvybę.Būtų tai nors kalėdinė dovana.Bet to tikrai nebus, nes paaukoję vieno mėn. pinigus gali galą gauti iš bado.Jam ir visai šutvei nusispjaut, kad Lietuva dėl meningokoko mirtingumo pirmoje vietoje Europoj
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių