Quantcast

Trimatės instaliacijos kvies dalyvauti EP rinkimuose

Ketvirtadienį 11 val. Vilniuje bus atidengtos dvi trimatės instaliacijos, kurios kvies žmones dalyvauti EP rinkimuose birželio 7 d.

Neįprastomis instaliacijomis Europos aikštėje ir šalia A. Sacharovo aikštės žmonių bus klausiama, kokią energiją turėtume pasirinkti ir kiek informacijos reikėtų ant produktų etikečių. Šie ir kiti klausimai sprendžiami ES lygmeniu, o balsuodami EP rinkimuose už vieną ar kitą kandidatą piliečiai gali pasirinkti jų sprendimo alternatyvas.

Europos aikštėje Vilniuje pastatyta instaliacija vaizduos milžinišką jungiklį su keturių rūšių energijos pasirinkimo galimybe (dujų, branduolinės, vėjo ir saulės). Žmonių bus klausiama, kokią energiją turėtume pasirinksime.

Kita instaliacija, pastatyta šalia A. Sacharovo aikštės, vaizduos du milžiniškus viščiukus plastikinėse pakuotėse. Ant vienos pakuotės - daug vartotojui skirtos informacijos. Ant kitos nėra jokios informacijos. Šia instaliacija bus klausiama, ar daug informacijos reikia ant produktų etikečių. Atsakymus į šiuos ir kitus klausimus galės pasirinkti patys rinkėjai, balsuodami rinkimuose į EP birželio 7 d.

Instaliacijos Vilniuje stovės iki gegužės vidurio. Vėliau jos iškeliaus į Kauną, kur bus iki EP rinkimų.


Šiame straipsnyje: EPrinkimai 2009ep rinkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių