Quantcast

Trakuose skambės didžiausia pasaulyje stiklo arfa

Paskutinį liepos vakarą Trakų pilyje rinksis muzikos ir vyno gurmanai. Čia rengiamas vyno ir muzikos šventė „Muzikos ir Vyno IQ“.

Organizatoriai tikina, kad Vytautas Didysis panašiai leisdavo laisvalaikį pakviesdamas draugus vakarui į pilį, pasiklausyti arfų melodijų, žavėtis fakyrais ir skanauti gero vyno.

Groti į Trakus atvyks neseniai Klaipėdoje pasirodęs „Stiklo duetas" („The Glass Duo“), įkurtas Annos ir Arkadiuszo Szafraniec'ų. Ši pora yra vienintelis „stiklo muzikos“ duetas Lenkijoje ir vienas iš nedaugelio profesionalių šios muzikos krypties projektų pasaulyje.

„Stiklo duetas“ turi didžiausią stiklo arfą pasaulyje, kurios diapazonas siekia beveik penkias oktavas. Pora groja pirštais braukdami per taures. Daugelis pirmą kartą išvydę šią porą grojant stiklo taurėmis pamano, kad tai - avangardinis reiškinys, tačiau dar labiau stebina faktas, kad šią muziką Tolimuosiuose Rytuose žmonės žinojo jau viduramžiais.

Stiklo arfa greitai įsiliejo ir į Europos muzikos meną. Muziką jai kūrė W.A.Mozartas, L. Van Beethovenas ir kiti. Trakų pilyje duetas pristatys valandos trukmės garsių kompozitorių kūrinių programą. kūrinius.

Po dueto pasirodymo užgros senoji styginė arfa. Ja gros viena geriausių šio instrumento „valdytoja“ Daiva Šlyžienė.

Skanaujant įvairių rūšių vyną, bus galima palyginti du unikalius instrumentus - stiklo ir styginę arfą. Vėliau ugnies šou  atliks „Viduramžių pasiuntinių“ fakyrų ugnies meninis kolektyvas.

VIETA: Trakų pilis, Trakai.

LAIKAS: liepos 31 d. 20 val.

KAINA: 35-250 Lt.


Šiame straipsnyje: trakų pilisarfastiklo duetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių