Quantcast

Trakų rajono apylinkės teismo teisėjui iškelta drausmės byla

Teisėjų etikos ir drausmės komisija (TEDK) dėl pareigingumo principo nuostatų pažeidimo iškėlė drausmės bylą Trakų rajono apylinkės teismo teisėjui Ričardui Prašmuntui.

Pastarųjų metų teisėjo R. Prašmunto išnagrinėtų bylų patikrinimo medžiagą pateikė Vilniaus apygardos teismo pirmininkas.

Pasak Nacionalinės teismų administracijos pranešimo, pateiktoje medžiagoje nurodomi pagrindiniai teisėjo darbo organizavimo trūkumai - teisėjo surašyti teismo procesiniai dokumentai neatitiko įstatymų reikalavimų, o priimti procesiniai sprendimai buvo taisomi teisės aktų nenustatyta tvarka.

Vienu atveju teisėjas, pakeisdamas savo anksčiau priimtą sprendimą padidino baudos dydį pažeidėjui, o nagrinėdamas kitą bylą - vietoj iš pradžių paskirtos nuobaudos paskyrė dar vieną nuobaudą. Taip pat nustatyta, kad nagrinėdamas bylas teisėjas R. Prašmuntas nesilaikė įstatyme įtvirtintų terminų.

TEDK konstatavo, kad teisėjas R. Prašmuntas pažeidė vieną iš pagrindinių teisėjų elgesio principų - pareigingumą - savo pareigas atlikti nepriekaištingai, laiku, profesionaliai ir dalykiškai, todėl teisėjui nuspręsta iškelti drausmės bylą.

Trakų rajono apylinkės teismo teisėjui iškeltą drausmės bylą TEDK perduos nagrinėti Teisėjų garbės teismui, kuris turės nuspręsti, ar yra pagrindo, o jeigu taip, tai kokią nuobaudą skirti teisėjui.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių