Quantcast

Trakų rajone įmonei laikinai uždrausta maitinti stovyklaujančius vaikus

  • Teksto dydis:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad dėl grubių pažeidimų laikinai sustabdyta įmonės UAB ,,Verubė” maisto tvarkymo veikla. Ši įmonė rūpinosi maitinimo organizavimu vaikų vasaros poilsio stovykloje (Varnikų k., Senųjų Trakų sen.).

Trakų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai šios stovyklos maisto tvarkymo skyrių nedelsiant patikrino gavę gyventojo skundą. Patikrinimo metu nustatyta, kad skundas buvo pagrįstas, įmonėje užfiksuota daugybė grubių higienos pažeidimų. Virtuvėje vyravo netvarka ir nešvara, patalpose skraidė daug musių. Buvo sudarytos sąlygos atsirasti kryžminei taršai. Pavyzdžiui, ant lentelės, skirtos žuviai, vištienai pjaustyti pažymėtu peiliu buvo pjaustomi pomidorai. Ant grindų buvo sudėtos neplautos lėkštės. Šaldymo įrenginiuose žaliavos ir gatavi gaminiai buvo laikomi šalia, nesilaikant produktų saugios kaimynystės reikalavimų. Smulkinta mėsa šaldytuve atvirame dubenyje buvo uždėta ant pjaustytų mėsos gaminių, o žemesnėje lentynoje buvo laikomas tortas, fermentiniai sūriai. Kitame šaldytuve šalia pjaustytos duonos buvo laikoma žalia, smulkinta mėsa. Viena virėja dirbo neišklausiusi higienos žinių kurso. Nebuvo pildomi savikontrolės žurnalai (žaliavų ir produktų laikymo, šiluminio apdorojimo, temperatūros ir kt.). Rasta 2,5 kg smulkintos mėsos su pasibaigusiu tikamumo vartoti terminu.

Atsižvelgus į nustatytus pažeidimus, nuspręsta laikinai uždrausti šios įmonės maisto tvarkymo skyriui vykdyti veiklą, administracijai skirtos nuobaudos. Įmonė iš vidutinės rizikos grupės įtraukta į padidintos rizikos įmonių sąrašą. Vaikų vasaros poilsio stovyklos dalyviams maistas laikinai bus atvežamas, o ne gaminamas vietoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių