Quantcast

Trakų pilyje karaliaus Tovlis papa – Kalėdų senelis iš Gruzijos

  • Teksto dydis:

Šį šeštadienį Trakuose, Kalėdų senelių sostinėje, viešės ypač lauktas svečias. Pilies kieme ir savo rezidencijoje su vaikais skardens Gruzijos Kalėdų Senelis – Tovlis papa. Į Trakus jį palydės Gruzijos ambasadorė Lietuvoje Khatuna Salukvadzė.

„Tikrai visą šeštadienį Trakų pilį ir miestą valdys Tovlis papa. Jam, nusileidusiam iš kalnų ir lėktuvu iš Gruzijos atskridusiam į Lietuvą, tai nelengvas iššūkis. Tačiau su visais sunkumais padės susidoroti ambasadorė Khatuna , kuri labai myli Trakus, o Trakų gyventojai labai myli žaviąją ambasdorę“, – pasakojo vienas Kalėdų Senelių sostinės renginių sumanytojų, Trakų seniūnas Kęstutis Vilkauskas, pastebėjęs, kad Gruzijos Kalėdų Senelis  lankėsi jau pernai, jam labai patiko ir todėl mielai vėl sugrįžta. Abipusį artimą ir šilumą nuolat kursto ir tai, kad Trakus ir net du Gruzijos miestus sieja tarptautinio bendradarbiavimo ryšiai.

Šia išskirtine proga Trakuose viešės ir iš Gruzijos miesto Telavio specialiai atvykęs jaunimo šokių kolektyvas „Anzor“, kuris nuo 13 val. koncertuos pilies didžiojoje menėje. Kaip visada savaitgalį pilies kieme netrūks kalėdinių koncertų, sporto varžybų, linksmųjų estafečių, o ant Galvės ežero kranto apžvalgos  aikštelėje – linksmybių su Trakų nykštuku.

Gruodžio 20 dienos vakarą Kalėdų Senelių sostinė pakvies į Galvės Jazz fiestą džiazo klube „Slėnyje“, kuriame šįsyk koncertuoja   The Schwings & Aistė Lasytė .

Sekmadienį 11 val. ryto kvies šiaurietiško ėjimo žygis į Varnikų mišką, visu smarkumu, kaip ir kiekvieną savaitgalį, siaus kalėdinė mugė prieš savaitę atidarytame Tradicinių amatų centre. Tame pačiame pastate įsikūrė ir Trakų turizmo informacijos centras. Šis pastatas stūkso labai patogioje vietoje priešais tiltą į pilį ir todėl yra labai gausiai lankomas. Turistų iš užsienio, svečių iš Lietuvos an Džiaugiamės ir tikimės, kad pagerės ne tik turistinės informacijos sklaida, bet ir Trakų, kaip atviro, svetingo, puoselėjančio savo krašto amatus ir kultūrą, regiono įvaizdis.tplūdį beregint pajuto Trakų TIC darbuotojai. Pasak TIC direktorės Laimos Balčytienės, lankytojų skaičius, palyginti su praėjusių metų gruodžiu, šoktelėjo 8 proc., nors iki mėnesio pabaigos liko daugiau nei 10 dienų.

„Džiaugiamės ir tikimės, kad pagerės ne tik turistinės informacijos sklaida, bet ir Trakų,  kaip atviro, svetingo, puoselėjančio savo krašto amatus ir kultūrą, regiono įvaizdis“, – sakė L. Balčytienė.

„Kalėdų Senelių sostinės renginiai Trakuose vyksta jau ketvirtąjį kartą, tad svečių sulaukiame vis daugiau. Esame paskaičiavę, kad per visą mėnėsį, kol trunka šie renginiai, Kalėdų Senelių sostinę aplanko apie 300 tūkst. žmonių. Žinoma, daugiausia šeimos su vaikais, nes kur  kitur surasi  prašmatniai, pilyje, įsikūrusį kaskart vis kitos šalies Kalėdų Senelį, be to, gali pamatyti ir pabendrauti su tos šalies ambasadoriumi, išgirsti tos šalies dainų, pamatyti šokių“, – tvirtino Trakų seniūnas K. Vilkauskas.   

Praėjusį šeštadienį sostinės svečius sveikino Estijos ambasadorius Lietuvoje Toomas Kukk su šeima, pakvietęs  susitikti su Estijos Kalėdų seneliu Jouluanu ir su kalėdiniu ožiu Joulusokk,  pasižiūrėti Talino tautinio šokių kolektyvo „Kelmas ir kankorėžiai“ šokių, įsitraukti į žaidimus. O  sekmadienį kartu su Švedijos Kalėdų Seneliu, vadinamu Julmotenu,  tiesiog apstulbino šios šalies ambasadorė Lietuvoje Cecilia Barbro Ruthstrom-Ruin. Ambasadorė pakvietė į koncertą pilies menėje, kuriame dainavo drauge su mišriu choru „Langas“. Maža to, ambasadorė buvo užsidėjusi efektingą šviesų karūną, nes choras savo koncertą skyrė tadien paminėtai Šv. Liucijos dienai. Nuoširdžiai ir meistriškai atliktos dainos sujaudino kiekvieną, priminė jaudinantį Kalėdų laukimą.

Kalėdų Senelių sostinės renginiai Trakuose vyks iki pat Trijų Karalių. Išsamiau apie juos: www.kaledostrakuose.lt , www.trakai-visit.lt, www.trakaijazz.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių