Quantcast

Tradicinės ančiukų lenktynės šiemet – rekordinės

Sekmadienio popietę į Vilnelės vandenis tradiciškai išplaukė geltoni guminiai ančiukai. Tai – jau devintus metus rengiama labdaros akcija „Ančiukų lenktynės 2013“.

Nors vidurdienį ėmė pliaupti lietus ir ančiukų paleidimas kiek vėlavo, šventei tai pernelyg nesutrukdė. Belmonto pramogų parke vykęs renginys organizatorių pavadintas rekordiniu, nes į upę šiemet paleista daugiau nei įprastai – 500 ančiukų.

Tokios varžybos populiarios visame pasaulyje ir rengiamos siekiant pritraukti lėšų socialiniams projektams finansuoti. Akcijoje gali dalyvauti kiekvienas, įsigijęs bilietą – guminį ančiuką. Vienas toks ančiukas kainuoja 50 litų.

Lenktynių metu visi ančiukai vienu metu paleidžiami į vandenį ir plaukia nustatytą atstumą. Pirmieji geltonsnapiai, kirtę finišą, skelbiami nugalėtojais, o juos įsigiję akcijos dalyviai apdovanojami.

Šį kartą po pusvalandžio įtemptos kovos pirmasis atplaukė 487 numeriu pažymėtas ančiukas, kuris savo šeimininkams „uždirbo“ kelionę kruizu į Stokholmą. Įvairiais prizais buvo apdovanoti ir dar 12 pirmųjų finišą kirtusių ančiukų savininkų. Visi Vilnele plaukę ančiukai vėliau buvo išgaudyti ir išdalyti šventės dalyviams.

„Ančiukų lenktynes“ nuo 2005 metų organizuoja Vilniaus „Rotaract klubas“. Visos renginio metu surinktos lėšos bus skirtos vienai Grigiškių „Šviesos“ gimnazijos klasei. Pasak organizatorių, su šia klase dirbama jau antrus metus. Mokiniai, kurių pusė yra iš socialinės rizikos šeimų, dalyvauja projekte „Ateitis mano rankose“ ir su psichologų bei socialinių darbuotojų pagalba skatinami tobulėti, siekti žinių, ugdyti lyderystės ir bendravimo įgūdžius.

„Iš surinktų lėšų samdomi specialistai, kurie padeda mokiniams lavinti įgūdžius, tobulėti. Taip pat bus organizuojamos įvairios išvykos, plečiančios vaikų akiratį. Todėl ir norime paskatinti žmones prisidėti prie akcijos – ne vien dėl galimybės laimėti prizų, bet ir prisidėti prie projekte dalyvaujančių jaunuolių ugdymo“, - sakė viena akcijos organizatorių Vaiva Petkevičiūtė.

„Ančiukų lenktynės“ tradiciškai vadinamos šeimos švente, nes daugiausia džiaugsmo srovės nešami guminukai teikia vaikams. Tad lenktynės nebuvo vienintelė renginio pramoga – vyko ir pramoginių pasirodymų, loterijų, žaidimų, susirinkusieji galėjo pasiklausyti „X Faktoriaus“ nugalėtojos Giedrės Vokietytės ir grupės „4 Roses“ koncerto.

2012 metais buvo parduoti 398 ančiukai ir surinkta 15.900 litų, 2011 metais – 453 ančiukai ir surinkta 22.650 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anciukas

anciukas portretas
kiek daug anciuku
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių