Quantcast

Tikrų vyrų mada: Salvadoro ūsai

Ar vyrai turi pokalbių apie madas? O apie šukuosenas, plaukų vašką ir džiovintuvus? Manote tai neįmanoma? Tačiau jau rugsėjo šeštąją naujame Briusly klube bus atidaroma „Ūsuočių“ nuotraukų paroda, paneigsianti mitą, kad vyrams nerūpi mados.

Tarsi Salvadoras Dali

Neseniai bakalauro diplomą gavęs fotografas Rokas Darulis iš Londono savo „Ūsuočių“ kolekciją nusprendė parodyti ir Lietuvai. O  foto modelius vaikinas aptiko viename Londono bare, kur tikri britai susirenka pakalbėti ne tik apie sportą, bet ir ūsų auginimą bei priežiūrą.

„Savo bakalauriniam darbui ieškojau įdomios temos. Ir visai atsitiktinai suradau „Ūsuočių“ klubą viename Londono miesto bare. Tie ūsuočiai man pasirodė labai netradicinės, gal šiek tiek keistos, bet šarmingos asmenybės. Susipažinęs su jais labiau, supratau, jog ir vyrai šneka apie tai, kokį geriau naudoti vašką ūsams, kaip reikėtų nakčiai juos susukti, kad nesusilamdytų, kokį plaukų džiovintuvą naudoti, kad jie būtų purūs. Ir apskritai, tų vyrų ūsai atrodė kaip Salvadoro Dali, ir keisčiausia, kad jie buvo tikri“, - nusistebėjimo neslėpė menininkas.

Tačiau toks, ganėtinai neįprastas vyrų gyvenimo būdas ir įkvėpė menininką sukurti visą seriją fotografijų. Į Lietuvą jis atgabeno net aštuonias tokias.

Savos taisyklės

R.Darulis pasakojo, kad fotografijose vyrai apsirengę senoviniais britiškais rūbais. Tai yra tarsi neoficialus jų klubo reikalavimas: derinti apsirengimo stilių su ilgais ūsais.

„Šio netradicinio klubo vyrai nėra jaunuoliai. Pagrindinis reikalavimas, kad ūsus būtų galima apčiuopti, o barzdas auginti - draudžiama“, - intrigavo jaunuolis.

Įkalbinti vyrus fotografuotis, anot menininko, nebuvo lengva, kadangi tai labai uždaros ir savo pasaulyje paskendusios asmenybės. Tačiau tie, kurie sutiko, pasistengė apsirengti taip, kad atrodytų tikrai ekscentriškai.

„Susižavėjau jų tradicijomis iš pirmo karto, todėl ir pats kūrybinis procesas buvo labai smagus ir įdomus“, - tikino R.Darulis.


Šiame straipsnyje: ūsaivyrų madosvųrų madamada

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių