Quantcast

Tikras Provanso turgus - sostinės Rotušės aikštėje (programa)

Pabuvoję Provanse su nostalgija prisimena turgelius, kvepiančius levandomis, alyvuogių aliejumi, muilu ir saldumynais. Unikalią progą užsukti į juos vilniečiams dovanos "Provanso dienos".

Penktadienį sostinės Rotušės aikštėje įsikurs ir visą savaitgalį šurmuliuos net 10 šio saulėto Prancūzijos regiono parduotuvėlių. Prancūzijos-Lietuvos prekybos rūmai gabalėlį Provanso perkelti į Vilniaus širdį rengėsi bet dvejus su puse metų. "Provanso dienos" - puiki proga sujungti dvi Europos kultūros sostines: nuo pjedestalo nulipantį Vilnių ir 2013-aisiais ant jo sužibėsiantį Marselį.

Lankytojus mugėje pirmiausia apgaubs levandų, vieno pagrindinių Provanso produktų, kvapas. Lietuviams įmonė "Casa Deco" kone tiesiai iš laukų žada atvežti levandų sėklų krepšelių, skirtų namams, patalų, drabužių ir oro gaivinimui, levandų aliejų esencijos. Prancūzai taip pat pasiūlys porceliano gaminių, papuoštų Provanso motyvais - nuo levandų, alyvmedžių iki cikadų ir aguonų.

"Foufour" taip pat pakvies į kelionę po kvapnų Provanso pasaulį. Ši įmonė pristatys daugiau kaip 50 kvapiųjų muilų rūšių - rožių, alyvų, aguonų, žemuogių, apelsinų žiedų ir kt.

Pradžiuginti lietuvių akis ir nuspalvinti jų interjerą panoro ir pūsto stiklo gaminius pristatysianti įmonė "Soufflage de Verre Phocéen". Mugės dalyvių pasirinkimui bus pateikti dekoratyvinio pūsto stiklo gaminiai interjerui, kolekcijoms, papuošalai. Be to, jie gerokai pigesni už čekiško stiklo dirbinius.

"Tissues Provinciales" atveš plačią Provanso audinių kolekciją: staltieses ir staltiesėles, duonos krepšelius, lovatieses, užuolaidas, prijuostes. O norintys susikurti provansietišką gaminį patys galės įsigyti metrais matuojamos medžiagos.

"Indigo" lentynose - tradiciniai mediniai nuotraukų rėmeliai su Provanso motyvais. O virtuvės šefų ir šefių lauks "Atelier Bois d'Olivier" kioskelis, besipuikuosiantis autorinių darbų iš alyvmedžio kolekcija.

Puoštis mėgstančioms lietuvėms naujausias kolekcijas pristatys Provanso menininkė Nathalie Lopes. Ji kuria papuošalus iš prabangaus stiklo, imituotų perlų, spalvotų karoliukų ir Viduržemio jūroje randamų perlinių kriauklių medžiagos. Ne tik moterų, bet ir vyrų dėmesio tikisi "Arcadie Cuir". Ši įmonė didžiuojasi odos gaminiais.

Tuo tarpu gurmanai kviečiami į "Aux Delices du Macaron" kampelį, kur kiekvienas galės paragauti Marselio navečių - nedidelių laivelio formos sausainių, bei makaronų - vieno kąsnio traškių saldumynų, pagardintų žemuogėmis, šokoladu, vanile, citrinomis, kava, pistacijomis, gervuogėmis, mėlynėmis ir kt.

"Provanso dienų" programa:

Rugsėjo 24 d. 18 val. Verslo atstovų susitikimai Rotušės aikštėje.

Rugsėjo 25 d. 11 val. "Provanso dienų" iškilmingas atidarymas Rotušės aikštėje.

Rugsėjo 25-27 d. 9-20 val. Provanso gaminių mugė Rotušės aikštėje.

Rugsėjo 28 d. pažintinė ir profesinė konferencijos apie Provansą Prancūzų kultūros centre: 17 val. - spaudos konferencija žiniasklaidos atstovams, 18 val. - konferencija visiems norintiems.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių