Quantcast

Televizijos bokšte įrengtas duomenų centras

Po metus trukusių darbų, šiandien Vilniaus Televizijos bokšto rūsiuose buvo iškilmingai atidarytas atsinaujinęs, modernus duomenų centras.

Pastaruosius kelioliką metų televizijos bokšto rūsys buvo apleistas ir praktiškai virtęs nereikalingų daiktų saugykla. Tačiau priėmus sprendimą, patalpos buvo išvalytos ir suremontuotos. Šiuo metu naujai atsidariusiame duomenų centre sumontuota visa kokybiškai programų transliacijai palaikyti reikalinga įranga.

TV bokšto požemiuose įrengtos dvi elektros skirstyklos, į kurias iš skirtingų šaltinių tiekiama aukštos įtampos elektros energija. Vienoje patalpų sumontuota speciali gesinimo stotis ir gaisro kontrolės įranga.

Rūsiuose taip pat yra nepertraukiamo maitinimo šaltiniai, kurie, dingus elektrai ir esant šimtaprocentiniam telecentro apkrovimui, palaikys jo veiklą apie 10 min. Aukščiausias saugumo lygmuo suteiktas patalpoms, į kurias ateina šviesolaidžio įvadai ir pačiam duomenų centrui.  Pastarajame veikia moderni šaldymo įranga.

Televizijos bokštas šiandien išlieka strateginiu Lietuvos objektu, todėl jo apsauga atrodo rimčiau nei, pavyzdžiui, tokių strateginių objektų kaip Ignalinos atominė elektrinė. Neįmanoma „nukirsti“ informacijos tiekimo ar elektros kabelių, nes jie yra dubliuojami ir pasiekia bokštą iš skirtingų pusių. Be to, objektą stebi ginkluota apsauga.

„Pirmiausia - tai tvora, juosianti teritoriją aplink televizijos bokštą. Taip pat yra ginkluotos apsaugos postas, sumontuotos didelės raiškos vaizdą ir garsą fiksuojančios kameros. Įėjimas į patalpas įmanomas tik su kortelėmis ir keičiamais slaptažodžiais“, - pasakojo Telecentro techninės plėtros direktorius Gediminas Būdvytis.

Planuojama, kad palaipsniui į TV bokštą bus perkelta įranga, esanti Lietuvos Radijo ir televizijos administracinėse patalpose S.Konarskio g.49.


Šiame straipsnyje: TV bokštassaugykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

tryda

tryda portretas
gal kartais ir elektos skydyniu irenge daugiau?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių