Quantcast

Teismas: Vilniaus valdžia kol kas gali nekeisti sutarties dėl keleivių vežimo sostinėje

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto valdžia laikinai gali nekeisti sutarties su jos valdoma įmone „Vilniaus viešuoju transportu“ dėl keleivių vežimo miesto autobusais ir troleibusais. Teismas laikinai sustabdė Konkurencijos tarybos sprendimą dėl keleivių vežimo Vilniuje.

Vilniaus apygardos administracinis teismas liepos 10 dieną patenkino miesto savivaldybės administracijos prašymą ir laikinai, iki teismo sprendimo įsiteisėjimo sustabdė Konkurencijos tarybos birželio 19 dienos nutarimą, BNS sakė teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Sprendimas dar gali būti apskųstas aukštesnės instancijos teismui.

Konkurencijos taryba birželį įpareigojo savivaldybę per pusmetį panaikinti arba pakeisti sprendimą ir 2011 metais pasirašytą sutartį, kuria keleivių vežimas penkeriems metams patikėtas „Vilniaus viešajam transportui“. Taryba nutarė, kad savivaldybė paslaugas patikėjo savo įmonei be konkurso bei nesudariusi sąlygų kitoms įmonėms konkuruoti.

Vilniaus savivaldybė jau anksčiau skelbė, kad tokį tarybos sprendimą skųs teismui - esą Konkurencijos taryba turėjo pateikti duomenis, jog kiti ūkio subjektai būtų buvę pajėgūs konkuruoti su bendrove „Vilniaus viešasis transportas“.

Tyrimą dėl savivaldybės sprendimų Konkurencijos taryba pradėjo Vilniaus miesto vežėjų asociacijos prašymu. Pagal su savivaldybe pasirašytą sutartį „Vilniaus viešasis transportas“ įgijo išimtinę teisę vežti keleivius savivaldybės nurodytais 95 maršrutais bei galėjo gauti kompensacijas už nuostolius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių