Quantcast

Teismas sprendimą dėl A.Achremovo skelbs balandžio 10-ąją

Vilniaus apygardos teismas, apeliacine tvarka nagrinėjantis Igorio Achremovo, kalinčio už žurnalisto Vito Lingio nužudymą, skundą dėl lygtinio paleisimo, savo sprendimą skelbs balandžio 10 dieną, BNS patvirtino bylą nagrinėjanti teisėja.

Vilniaus apygardos teismo teisėja Daiva Kazlauskienė BNS sakė, kad proceso metu buvo nušalintas vienas teisėjas - Stasys Punys, anksčiau jau nagrinėjęs I.Achremovo skundus. Jį pakeitė teisėja Laureta Ulbienė.

„Jis trečią kartą buvo į kolegiją paskirtas. Formaliai jis galėjo bylą nagrinėti, bet manėme, kad jeigu abejojama teisėjo šališkumu, jis turi būti pakeistas kitu“, - priežastis, dėl ko tenkintas S.Puniui pareikštas nušalinimas, aiškino D.Kazlauskienė.

I.Achremovas prašo panaikinti Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismo nutartį ir grąžinti bylą iš naujo nagrinėti šiam teismui. Šis kovo pradžioje nusprendė netenkinti nuteistojo prašymo jį lygtinai paleisti.

Buvęs nusikalstamo susivienijimo „Vilniaus brigada“ narys yra ne kartą siekęs lygtinio paleidimo, tačiau jo prašymai būdavo atmetami. Pastarąjį kartą I.Achremovas  į laisvę nesėkmingai bandė išeiti pernai rugpjūtį.

Šiam nuteistajam kalėti liko daugiau kaip šešeri metai. Į laisvę jis turėtų išeiti 2018-ųjų spalio 21 dieną. Jis buvo sulaikytas ir suimtas 1993-iųjų spalio 21 dieną ir nuo tada laikomas nelaisvėje.

Už dienraščio „Respublika“ žurnalisto V.Lingio nužudymą, įvykdytą 1993 metų spalio 12 dieną Vilniuje, 1994-ųjų lapkritį buvo nuteisti „Vilniaus brigados“ vadeiva Borisas Dekanidzė ir trys jo parankiniai - I. Achremovas, Viačeslavas Slavickis bei Borisas Bobičenka. B.Dekanidzei 1995 metais įvykdyta išimtinė mirties bausmė, o V.Slavickis ir B.Bobičenka pataisos namuose atliko teismo skirtą bausmę ir dabar yra laisvėje.
I.Achremovui buvo skirta mirties bausmė, tačiau tuo pačiu nuosprendžiu ji pakeista į laisvės atėmimą iki gyvos galvos. 2004-aisiais veikos perkvalifikuotos į naujojo

Baudžiamojo kodekso straipsnius ir vilniečiui skirta 25 metų laisvės atėmimo bausmė.
2010-ųjų tų gegužę Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas buvo nusprendęs žurnalisto žudiką paleisti anksčiau laiko, tačiau Vilniaus apygardos teismas šią nutartį panaikino.

I.Achremovas  yra kreipęsis į Europos Žmogaus Teisių Teismą Strasbūre. Jo pareiškimas priimtas, suteiktas numeris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

varna

varna portretas
belskis ir bus atidaryta
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių