Quantcast

Teismas atmetė D. Mikutienės ieškinį dėl V. Adamkaus knygos

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį atmetė parlamentarės Dangutės Mikutienės ieškinį dėl kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus knygoje pateiktų teiginių, kuriuos "darbietė" vadina šmeižtu.

D.Mikutienė tvirtino, kad tai neteisingi teiginiai, kurie žemina jos garbę ir orumą, ir prašė priteisti 200 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimo. Politikė anksčiau yra sakiusi, kad laimėjusi bylą pinigus skirtų labdarai.

Tačiau ieškinį atmetęs teismas dar nusprendė priteisti iš Seimo narės 68 litus proceso išlaidų.

Teismo sprendimas nėra galutinis - per 30 dienų jis gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

D.Mikutienė buvo labai pasipiktinusi jai nepalankiu teismo sprendimu ir pareiškė, kad jį skųs, o prireikus kreipsis ir į Europos Žmogaus Teisių Teismą Strasbūre.

"Kaip buvo čia pasakyta, kažkur tokia frazė - garbė, orumas, padorumas, sąžiningumas ne šio laikmečio sąvokos. Tai šį teismo sprendimą skųsiu. Akivaizdu, kad teismas įteisino teleportaciją. Žinote, aš ne kažkokias tai šlepetes laikiau kažkur padėjusi, o realiai pati buvau ir slaugiau savo motiną reanimacijoje. Aš tenai nebuvau ir Lietuvos nedergiau, o jeigu man dar reikia mokėti pinigus ir užsakinėti ekspertizes, kad išaiškintų, ką autorius norėjo pasakyti - na, dovanokite. Ir čia demokratinė valstybė? Aš skųsiu", - po posėdžio nusivylusi žurnalistams sakė politikė.

D.Mikutienė teigė, kad į Maskvą važiavo rugpjūčio mėnesį kaip rinkimų štabo vadovė ir ten neturėjo jokių kontaktų su žiniasklaida, o teisėsaugą kritikavo būdama Lietuvoje, kur teisėsaugą kritikuoja kiti politikai, politologai, žiniasklaida, ir tai nėra vertinama, kaip dergimas.

Seimo narė pripažino, kad nesėkmingai bylai jau išleido per 9 tūkst. litų, tačiau šios išlaidos nesustabdys nuo tolesnio bylinėjimosi.

"Tą darysiu iki galo, jeigu reikės, pasieksiu ir Strasbūrą. Aš ten nebuvau ir Lietuvos nedergiau. Niekam neleidžiama taip elgtis, juo labiau prezidentui. Prieš įstatymą visi lygūs", - kalbėjo parlamentarė.

Ieškinį teismui pateikusi Seimo narė reikalavo, kad buvęs valstybės vadovas paneigtų knygos "Paskutinė kadencija. Prezidento dienoraščiai" teiginius, jog D.Mikutienė drauge su kitais "darbiečiais" 2007 metais vyko į Maskvą pas tuometinį partijos vadovą Viktorą Uspaskichą, kur Lietuvos politikai "išsijuosę dergė Lietuvą".

V.Adamkus advokatė Kristina Čeredničenkaitė sakė, kad ekspertizė parodė, jog minimi teiginiai tebuvo nuomonė, o nuomonės paneigti nereikia. Be to, pasak advokatės, D.Mikutienė turėjo iš pradžių kreiptis į leidyklą, kad ji paneigtų esą tikrovės neatitinkančias žinias.

Byloje trečiuoju asmeniu dalyvavo žurnalistas V.Bartasevičius bei knygą išleidusi leidykla "Tyto alba". Ji knygą išleido 40 tūkst. egzempliorių tiražu.

Dabar jau nuteistas V.Uspaskichas 2007 metais slapstydamasis nuo Lietuvos teisėsaugos buvo pabėgęs į Rusiją, kur prašė prieglobsčio, bet vėliau prašymą atsiėmė ir grįžo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

antanas

antanas portretas
Mano nuomonė taip pat, kad yra noras pasipinigauti,nes žmonės esantys valdžioje yra labai godūs, ypač tie, kurie jau nuteisti, o kie dar tų darbiečių bus nuteista? Juodosios buhalterijos etiketė darbiečiai jau turi. Jei Mikutienė nė prie ko, tai ko ji nepalieka tos DP?

birute

birute portretas
kiek supratau,kad nebuvo Maskvoje nurodytą dieną,tai gal buvo kitą,nenurodytą dieną?Mano nuomonė tai yra noras pasipinigauti,nes žmonės esantys valdžioje yra labai godūs,jiems vis negana.

Is tikro

Is tikro portretas
ka reiskia Adamkui,tokiam turtingam zmogui ir dar dabar turinciam islaikyma sumoketi tuos niekingus pinigelius,juo labiau,jog savo vaiku neturi,o gauti pinigai bus skirti Lietuvos skurstantiems vaikams-tai butu tikrai pagarbos vertas zingsnis-juk jau senas ir i graba niekas nieko nenusines,o uz savo istartus zodzius reikia atsakyti,tuo labiau tokiam svarbiam asmeniui-tai juk ne piemenu "pasikoliojimas"...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių