Quantcast

Teismas: „Samsung“ reklama „Vilniaus vartuose“ – teisėta

Teismas nutarė, kad „Samsung“ reklama ant „Vilniaus vartų“ stogo yra teisėta.

Vilniaus apygardos administracinis teismas nutarė, jog 2012 metų lapkritį Vilniaus savivaldybės išduotas leidimas yra teisėtas, ir atmetė bankrutuojančios verslininko Laimučio Pinkevičiaus statybų bendrovės „Ranga IV“ skundą.

„Ranga IV“ teigė, kad leidusi įrengti reklamą, savivaldybės Išorinės vaizdinės reklamos komisija pažeidė Reklamos įstatymą, kitus teisės aktus. Įmonė motyvavo, kad ji yra kelių patalpų „Vilniaus vartuose“ savininkė, jai priklauso butas 18-ame pastato aukšte, todėl ji reikalauja pateikti rašytinius dokumentus, jog reklamą įrengti sutiko daugiabučio bendrija.

Anot įmonės, naktimis šviečianti reklama yra per didelė, o pro langus patenkanti šviesa pažeidžia higienos normas.

Vilniaus savivaldybė leido „Samsung“ reklamą naudoti nuo 2012 metų gruodžio 1 dienos iki 2014 metų lapkričio 30 dienos.

„Vilniaus vartai“ yra prekybos, verslo biurų ir gyvenamųjų namų kompleksas, pastatytas virš vienintelio Vilniuje požeminio tunelio šalia Seimo rūmų. Jį sudaro penki korpusai - trys šalia ir du virš Geležinio vilko gatvės.

L.Pinkevičiaus valdyta „Ranga group“ į 2006 metais baigtą statyti kompleksą „Vilniaus vartai“ investavo apie 160 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

krimd

krimd portretas
aišku, kad teisėta ;) nuvažiuokit į kokią JAV, ten gi belekiek tokių ir kitokių reklamų ir ką. ir niekas nepyksta. nėr ko čia purkštauti ;P
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių