Quantcast

Teismas pradėjo nagrinėti Vilniaus mero rinkimų bylą

Vilniaus apygardos administracinis teismas trečiadienį pradėjo nagrinėti vasario mėnesį iš sostinės mero pareigų pašalinto "tvarkiečio" Juozo Imbraso skundą dėl galimai neteisėto naujos Vilniaus valdžios išrinkimo.

„Tvarkos ir teisingumo" partijos pirmininko pavaduotojas J.Imbrasas bei buvęs vicemeras, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Arturas Liudkovskis tikina, kad grupės tarybos narių vasario 11 dieną sušauktas posėdis ir per jį priimti sprendimai yra neteisėti, todėl turi būti pripažinti negaliojančiais bei panaikinti.

Teismai anksčiau atmetė jų prašymus laikinai, dar prieš nagrinėjant bylą, stabdyti naujosios valdžios įgaliojimus.

Vasario 11 dieną dalyvaujant 31 tarybos nariui iš 51 pakeista sostinės valdžia. Naują valdančiąją daugumą Vilniaus miesto savivaldybės taryboje sudaro Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų ir centro sąjungos, Liberalų sąjūdžio, Socialdemokratų ir Nepriklausomos frakcijų nariai.

Meru buvo išrinktas konservatorius Vilius Navickas, vicemerų postus gavo socialdemokratas Romas Adomavičius, liberalcentristas Gintautas Babravičus ir liberalsąjūdietis Stanislovas Šriūbėnas.

Naujoji sostinės valdžia tikina, kad naujojo mero rinkimai vyko laikantis visų reikalavimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių