Quantcast

Teismas nenagrinės slaptų V. Drėmos ir A.Zuoko pokalbių įrašų

Antradienį Aukščiausiasis Teismas (AT) atmetė Seimo nario Artūro Zuoko prašymą ištirti galimai slapta darytus jo ir V. Drėmos pokalbių įrašus, iš kurių esą aiškėja naujos detalės A.Zuoko, „Rubicon Group“ vadovo Andriaus Janukonio, Dariaus Leščinsko ir vairuotojo Svajūno Naviko byloje.

V.Drėma slapta įrašytuose pokalbiuose kalba, kad jam siūloma penkių milijonų litų kyšis už tai, jog jis teisme liudytų prieš A.Zuoką ir kitus teisiamuosius.

Buvęs Vilniaus meras antradienį teisme sakė, kad galimus įrašus reikia išanalizuoti. „Būtų logiška išnagrinėti visas detales, nes jos susijusios su šia byla“, – teigė A. Zuokas.

Prokurorai su tokiu prašymu nesutiko, teigdami, kad pokalbis galėjo vykti gerokai vėliau nei 2003 metais, kai A. Zuokas nusikalto.

Aukščiausiasis teismas, pasitaręs vietoje, A. Zuoko ir jo advokato prašymą atmetė.
 
Byla pradėta nagrinėti 2003 metų pavasarį, kai Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) gavo sankciją klausytis tuometinio "Rubicon Group" vadovo A.Janukonio telefoninių pokalbių. A.Zuokas ir "Rubicon Group" vadovai apkaltinti mėginimu 45 tūkstančių litų vertės projektavimo darbų sutartimi papirkti sostinės tarybos liberalcentristų frakcijos narį V.Drėmą, kad šis balsuotų už A.Zuoką mero rinkimuose. Naujieji įrašai atskleidžia, kad V.Drėmą papirkti didelės vertės kyšiu galėjo mėginti A.Zuoko politiniai oponentai.

Naujienų portalas vtv.lt  paviešino A.Zuoko ir V.Drėmos telefoninių pokalbių įrašus:

1 įrašas

Pokalbio išklotinė:

Artūras Zuokas:
Vilmantas Drėma: Jie pikti, reiškia jie, žinai,  murkdo veidu į purvą. Aš kenčiu, žmona kenčia, dukra kenčia, mama kenčia, teta kenčia, giminės kenčia, visi, visa aplinka kenčia. Aš laikau  bli-a visą šitą frontą, ...šitoj šaly nieko nereikia. Nereikia . Viskas buvo, nebuvo, nieko nebuvo. Nu, jūs chebra turit verslą, jeigu aš jį ginu, nežlugdau, padedu viską.
AZ: Bet, žiūrėk, gi normaliai dabar su verslais, žinai su Miroslavu buvo konfliktai, tai ir aš...
VD: Nu taip. Balsavau, frakcijoj, žinai, agitaciją su Paviržiumi, kartu visą agitaciją. Viskas vyko . Normaliai.  Aš gi balsavau, agitaciją su Paviržium palaikiau. Viskas vyko. Šiandien internetą įsijungiu. Žiūriu, chebra jau pusę butų pardavusi Siemens arenos šitame plote.
AZ: O kur tu skaitei?
VD: Internete, šiandien Delfi. Jau pardavė pusė butų. Tiesa, ten parašyta iš dviejų penkiaaukščių namų. Nu tai reiškia, ten jie daro viską normaliai, kaip mes žinome. Jeigu ten komercinė paskirtis, tai  49 proc. gali būti kita paskirtis. 49 proc. yra gyvenamoji,  ir tada iš tos gyvenamosios jie turi kitą kainą... jau realizuoja.
AZ: Pinigų vis tiek turi....
VD: Aš neskaičiuosiu, tegu jie turi, sklypai jau internete kaba. Jie pardavinėja sklypus. Sakau, į internetą nueik. Sklypai , pažiūrėsi. Supranti.  Jeigu miesto centre aras kainuoja nuo  2 iki 3 šimtų tūkstančių, pas juos apie 2 šimtai tūkstančių aras kainuoja. Sklypas.
AZ: .............
VD: Nu buvo  žinai kaip.  Parašė man, parašė,  šešis nulius, sako parašyk priekyje skaičių. Sutinki sako. Šeši nuliai. Ir sako, priekyje parašyk skaičių. Sakau kaip čia, kaip turgus kažkoks. Ir tarp kitko vienas pirmųjų..... Ir pas Paulauską, Uspaskichą. Kiek sako,  kiek sakyk.
AZ: Nežinau, bent jau jis kalba, kad su Miroslavu viską susitvarkė ir ten Miroslavas skolingas jiems daug pinigų. Ar tu čia man pasakoja? Dabar vaikšto mano vardu ir šneka.
VD: Jis buvo parteicas....
AZ: ............
VD: Sėdėčiau sau , kaip tuose rajonuose, kur tas Valinskas ir kiti, žinai. Margaritose. Artūrai,  aš tau tikrai, tikėk.
AZ: Aš tikiu...
VD: Aš, aš vieną dalyką. Šiandien eina trečia banga, kai man siūlo vėl..... Trečiadienį man  siūlė vėl.
AZ: Iš tos pusės? Ar iš tos .....   5 milijonus  ....
VD. Sako davai tuos visus sodink, sodink, sako, tuos visus tris. 
AZ: Tris .......
VD: Ne penkis. Taip...
AZ: Kausyk..... , žinai..... Ar neatrodo tau tai kaip noras uždarbiauti, bet žinai visą laiką yra...
VD. Ne klausyk, kai taip pasako biški ausis pastatom..... Žinai,  aš ,Artūrai, .... aš negaliu tokių bajerių.
AZ: Čia , gera girdėti....
VD: Geriau , geriau aš sėdėsiu sau ten sodyboj, trauksiu tą žolelę, užsodinsiu bulvę ir agurką, negu man ant dušios bus nuodėmė.

2 įrašas

Pokalbio išklotinė:

Artūras Zuokas: Klausyk, kas milijoną siūlo?
Vilmantas Drėma: Artūrai, aš tikrai pasakiau, kad laiko kiek turim nežinau, bet kadangi...
AZ: Mes turim pakankamai daug.
VD: Sako, jaučiu, kad ryt grįžęs jis tikrai viską žinos.
AZ: Rimtai?
VD: Jis po šiai dienai su Paksiuku  tenisą žaidžia. Paksiukas man, mes vakar su juo  tris butelius raudono vyno įkalėm. Žinai, pasišnekėdami.   Atsipalaidavimui.  Tai sako, žinai,  užeik. (Jei Artūrai aš nežaisčiau, tai nesakyčiau). Sakau,  mažai, negi tik tiek tai vertinate.  Sako, nu ką čia su tavim kalbėti. Tada, sakau suveskite mane su ......   Ateik . (Pažaidžiam.)Nu bli... Putramentas sako , anglas, tu, susitiksime pasišnekėsime. Sakau, Putramentai , jei gu tu nori , tai....
AZ: Tai antradienį susitikimas bus su Putramentu, kad jis milijoną ar didesnę sumą ar kiek pagrįstų.
VD: Aš sakau , kad man mažai.
AZ: O kaip jis priėmė, kai pasakei, kad mažai.
VD: Mažai sakau, tu įvertink, sakau, kad man reikės  išsiplauti prieš tautą, konkrečiai.  Man už kyšio ėmimą  konfiskacija turėti  arba skirtis sakau reikia. Sakau,  galų gale cypėj pasėdėt  reikia kokius  du tris mėnesius. Man tai sakau daug. O jis man sako, čia juokas.
AZ: Putramentas apie tą milijoną kalbėjo kieno Pakso ar Uspaskicho vardu?
VD:  Savo. Savo, aš nifiga, sako, tau pašvelnins.
AZ: Priedo, ar jis turės?
VD: Jis tarp kitko, su Kurejevu, kuris mirė,  jis dirbo . Ten kur stato ant Šeškinės kalno, tai ir jis turi.
AZ: Ten baisiai daug pažeidimų.
VD: Labai daug.
AZ: O Putramento siūlymas dėl to milijono. Už ką?
VD: Tai va aš ir klausiu.
AZ: Ko jis nori už tą milijoną?
VD: Jis sako aš jaučiu, kad per tarybą Zuoko, tavęs,  neužspardys. Tu davai, sako eik, muškis į krūtinę, kad pamelavai.
AZ: Ta prasme, kad  teismo parodymus ta ta ta. Keisk poziciją.
VD: Keisk poziciją. Sakau, ar įsivaizduoji kokios pasekmės. Pirma prisiekiau ant konstitucijos. Sako, na ir kas pasėdėsi biški.
AZ: Putramentas siūlo pasėdėti? Na ir žmonės.
VD: Tai sakau, mano pasėdėjimas ne molčij... Ir aš brangiai kainuoju. (Juokiasi)
AZ: Kai pasimatysi antradienį su Putramentu būtinai pratęsk pokalbį. Labai įdomu, jeigu atsiras čia Viktoras. Juokauju.
VD: Aš jam mestelėjau šitą idėją. Ką tu čia sakau čia melač. Sakau,  ruskiai  tau  daugiau sumokės. Sakau , tau nereikės mokėti.
AZ: Putramentas dar uždirbs.
VD: Na sako taip ir bus.

2 Pokalbis

AZ:
VD: Jie pikti, mane visaip veidu į purvą murkdo, aš kenčiu, žmona kenčia, dukra kenčia, mama kenčia, teta kenčia, visa aplinka kenčia. Aš laikau šitą bliaut frontą, šitoj šaly nieko nereikia. Jūs turit chebra verkt (veikt). Jei aš pradėjau, važiavau. Aš gi balsavau, agitaciją su Paviržium palaikiau. Viskas vyko. Šiandien internetą įsijungiu. Žiūriu chebra jau pusę butų pardavusi Siemens arenos šiame plote.
AZ: O kur tu skaitei?
VD: Delfi. Jau pardavė pusė butų. Tiesa iš dviejų penkiaaukščių namų. Tai reiškia, jie daro viską normaliai. 49 proc. gali būti gyvenamoji.
AZ:
VD: Aš neskaičiuoju, internete kaba. Jie pardavinėja sklypus. Supranti.


Šiame straipsnyje: Zuokasdrėma

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių