Quantcast

Teismas dar kartą nesutiko stabdyti Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkurso

  • Teksto dydis:

Teismas dar kartą nesutiko stabdyti jau daugiau nei dvejus metus vykstančio Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkurso.

Apeliacinis teismas spalio 16 dieną nepritaikė laikinųjų apsaugos priemonių ir paliko nepakeistą Vilniaus apygardos teismo liepos 21 dienos nutartį. Teismas pažymėjo, kad „City Service“ ir „Realco statybos“ prašymas stabdyti konkursą jau ne kartą nebuvo patenkintas įvairiuose teismuose.

„Teismai atsisakė taikyti laikinąsias apsaugos priemones būtent todėl, kad konstatavo minimo konkurso socialinę ir ekonominę reikšmę“, - rašoma nutartyje.

Kalėjimų departamentas liepos pabaigoje į konkursą neskelbiamų derybų būdu pakvietė bendrovių „Hanner“, „Dailista“ ir „Corpus A“ konsorciumą bei įmonės „MG Valda“ antrinę bendrovę „Pilies projektai“.

Šiame procese bandė dalyvauti ir „City Service“ ir „Realco statyba“, tačiau spalio pradžioje departamentas grąžino bendrovėms neatplėštus vokus su pasiūlymais. Kaip aiškino Kalėjimų departamento vadovas Artūras Norkevičius, Viešųjų pirkimų tarnyba leido pradėti neskelbiamas derybas su „Hanner“ ir „Pilies projektais“, o ne su „City Service“.
Pastaroji anksčiau turėjo patikslinti duomenis apie kvalifikaciją, tačiau to nepadarė, todėl jos pasiūlymas buvo atmestas.

2012 metų vasarą paskelbtas pirmasis konkursas buvo nutrauktas gegužę dėl, kaip oficialiai nurodoma viešojo pirkimo ataskaitoje, per didelių siūlomų kainų. „Hanner“ konsorciumas projektą įgyvendinti siūlė už 273,2 mln. litų, „Pilies projektai“ - už 289,4 mln. litų, o „ City Service“ konsorciumas - už 233,17 mln. litų.

Anksčiau projektui buvo numatyta 103 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių