Quantcast

Teismas: A.Zuokas supainiojo interesus susimažindamas mokesčius

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė Vilniaus mero Artūro Zuoko prašymą panaikinti Vyriausiosios tarnybines etikos komisijos sprendimą, kad meras supainiojo interesus, dalyvavęs balsavime dėl nekilnojamojo turto mokesčio tarifų.

Diena.lt primena, jog VTEK konstatavo, kad Vilniaus miesto meras A.Zuokas ir tarybos narys R.Adomavičius, dalyvaudami rengiant, svarstant ir balsuojant dėl NT mokesčio dydžio Vilniaus mieste 2012 m. nustatymo, nesilaikė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo ir pažeidė šio įstatymo nuostatas.

VTEK nustatė, kad politikai yra stambūs NT akcininkai ir dėl to asmeniškai yra suinteresuoti nemažas NT mokesčio sumas savivaldybei mokančių bendrovių sėkminga veikla. Tvirtinama, kad šios bendrovės savivaldybei per metus mokėjo nuo 30 iki 75 tūkst. litų NT mokesčio.

Vieša paslaptis, kad daugiausia klausimų VTEK kėlė A.Zuoko sąsajos su jo name Užupyje esančia vynine, kurios didžiausias akcininkas yra jis pats. Šiai vyninei NT mokestis taip pat sumažės.

Be to, mokestis sumažės ir Gedimino prospekte esančiai „Fluxus ministerijai“, kurios „ministru“ pasiskelbęs buvo pats A.Zuokas.


Šiame straipsnyje: ZuokasVTEKNT mokestis

NAUJAUSI KOMENTARAI

baobabas

baobabas portretas
šitas vagis,vagis,vagis,kada tu paspringsi

zuokas

zuokas portretas
Niekada

Ir kada

Ir kada portretas
liausis tas Zuokas vogęs. Ar čia jau liga?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių