Quantcast

Teikia projektą dėl Vyčio Lukiškių aikštėje: pasirašė 41 Seimo narys

  • Teksto dydis:

Netylant diskusijoms dėl Lukiškių aikštės paminklo, grupė Seimo narių teikia Lukiškių aikštės įstatymo projektą. Jo rengėjai siūlo įstatymo lygiu įtvirtinti aikštės valstybinę reprezentacinę funkciją ir joje įrengti memorialą su Vyčio paminklu.

Įstatymo projektą pasirašė 41 Seimo narys iš įvairių Seimo frakcijų. Jis skubos tvarka įtrauktas į Seimo posėdžių darbotvarkę.

Projektą inicijavo ir parengė Seimo nariai Audronius Ažubalis, Arūnas Gumuliauskas ir Laurynas Kasčiūnas.

Naujas reglamentavimas esą padėtų aiškiai apibrėžti aikštės reikšmę ir memorialo turinį, o vyriausybę įpareigotų suderinti Vyčio memorialo projektą ir taip, projekto rengėjų teigimu, išpildyti visuomenės lūkesčius.

„Reprezentacinėje aikštėje turi būti valstybės simbolis. Kas yra valstybės simbolis? Tai yra himnas, mūsų vėliava ir Vytis. Ir viena, ir kita pusė gali turėti tam tikrų argumentų, bet tam turbūt gali būti ir Seimas, kuris gali prisiimti atsakomybę“, – sako vienas projekto rengėjų, Seimo narys L. Kasčiūnas.

Tam nepritaria parlamento pirmininkas Viktoras Pranckietis. Jo teigimu, reikia gerbti Vilniaus Lukiškių aikštės memorialo konkurso rezultatus. Tokios nuomonės laikosi ir premjeras.

„Nemanau, [kad] Seimas įstatymu turi nuspręsti kur koks paminklas turi būti statomas šalyje“, – sako Saulius Skvernelis.

Tuo metu Vilniaus savivaldybė sako jau pradedanti įgyvendinti vyriausybės paskelbtame konkurse pirmą vietą pelniusio Andriaus Labašausko memorialą.

„Jau nedelsiant pradedamas projekto rengimas, taip pat viešieji pirkimai ir tikimės, kad iki kitų metų pabaigos A. Labašausko memorialas stovės Lukiškių aikštėje“, – sako sostinės mero patarėjas Aleksandras Zubriakovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Česlovas

Česlovas portretas
Laimėtas konkursas Lukiškių aikštės sutvarkymui.Žiūrint per televizorių,matosi ... viduryje aikštės kažkokia atraminė neaukšta siena.Tai didžiulė dovana Vilniaus šunims.Kiekvienas šuo prabėgdamas pro šalį tikrai pakėlęs koją tą betonine sieną apmiš.Nuo nepriklausomybės paskelbimo dienos visi galvojo kokį paminklą pastatyti.Ir štai atsirado jaunas skulptorius, kuris išsprendė ketvirčio amžiaus mislę.Suprojektavo tinkama vietą,kur tikrai, prabėgdamas Vilniaus šuo, pagerbs tą atraminę sieną,pakeldamas koją.Manau ,kad tikrai taip bus.Čia mano nuomonė.

...

... portretas
Laikas tempiamas kol bus galima mauzoliejų Dėdulei statyt... užsispyręs seniokas, niekaip kanopų užverst nenori.

Gana.

Gana. portretas
Mokesciu moketoju pinigais NE.Klaidos pataisymas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių