Quantcast

Teatrą dėl motiniškų džiaugsmų apleido tuzinas balerinų

Keturios premjeros. Dėl motinystės ar senatvės atostogų net septyniolika šokėjų praretėjusios baleto trupės gretos. Ir paskutinį kartą Vilniuje pasirodysianti opera „Don Žuanas“. Su tokiomis naujienomis žiūrovus pasitinka Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras.

Premjeros - iš bilietų pardavimų

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras (LNOBT) penktadienį skelbia 90-ojo sezono pradžią. Sezonas startuos su Giuseppe Verdi „Traviata“.

Teatro direktorius Gintautas Kėvišas tikino, kad teatro finansinė situacija stabili tiek, kiek gali būti tokiu laikmečiu. Tačiau jis pasidžiaugė, kad žmonės, net ir pakitus ekonominei situacijai, vis dar lankosi ir operose, ir baletuose.

„Ypatingų pokyčių bilietų pardavimuose nematome. Jei jų ir yra, tai tikrai ne tokių, apie kuriuos vertėtų kalbėti“, - kalbėjo G.Kėvišas.

Lėšos, surinktos už bilietų pardavimus esą yra vienas svarbiausių teatro finansinių šaltinių.

„Valstybės skiriamų lėšų pakanka tik darbuotojų atlyginimams ir mokesčiams už šildymą bei, iš dalies, ir už elektrą“, - sakė G.Kėvišas.

Teatro meninė veikla, naujų spektaklių pastatymai finansuojami iš bilietų pardavimų.

Paskutinis "Don Žuano" pasispardymas

Šiemet Operos ir baleto teatro repertuare numatytos keturios premjeros.

Lapkričio 20 dieną operos mėgėjų teismui bus pristatyta „Karmen“, vasario 5 dieną – „Figaro vedybos“, kovo 20 dieną – opera vaikams „Bruknelė“, gegužės 21 dieną – baletas „Kopelija“.

Į LNOBT sceną po ilgesnės pertraukos grįžta aštuonių Oskarų laureato, kino režisierius Anthony Minghellos 2006 metais pastatyta opera „Madam Baterflai“. Šį sezoną ji bus rodoma penkis kartus.

Gruodžio 5 dieną LNOB teatre Wolfgango Amadeuso Mozarto opera „Don Žuanas“ bus atliekama paskutinį kartą. „Bent jau mes dabar manome, kad tai bus paskutinis pasirodymas mūsų teatro scenoje“, - sakė G.Kėvišas. „Don Žuano“ premjera įvyko 2002 metų spalį.

Nėščiąsias pakeis baleto debiutantės

LNOBT meno vadovė Tatjana Sedunova džiaugėsi, kad tie, kurie stebėdami Maskvos Didžiojo teatro „Korsarą” susižavėjo baleto šokėjų Natalijos Osipovos ir Ivano Vasilievo meistriškumu, juos galės išvysti LNOBT scenoje – Rusijos žvaigždės sutiko šokti „Don Kichote”.

„Mūsų baletas ir kardebaletas šiemet turi 17-a šokėjų mažiau, o repertuaras išliko nepakitęs. Todėl turėsime gerai padirbėti – baleto mėgėjai ir kritikai galės pamatyti naujų veidų. Pasikviesime ir šokėjų iš užsienio“, - šypsojosi T.Sedunova.

Ji aiškino, kad dalis šokėjų išėjo į pensiją, dalis – mėgautis motinystės džiaugsmais. „Visi, kas gali, nusprendė staigiai gimdyti. Matyt, įstatymas tam palankus“, - svarstė T.Sedunova.

Portalas primena, kad laukiasi ir vienus pagrindinių vaidmenų LNOBT atliekanti baleto šokėja Miki Hamanaka. Antrasis vaikelis į šį pasaulį pasibelsti turėtų vasarį. M.Hamanaka  su irgi baleto šokėju Aurimu Paulausku jau augina septynerių metų sūnų Povilą Juuki.

Nors pastaruosius šešerius metus bilietai į LNOBT spektaklius tolydžio brango, šiemet jų kainos turėtų likti nepakitusios. „Taikomės prie rinkos realijų“, - sakė G.Kėvišas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių