Quantcast

Himnas suvienys tautą: prezidentė kreipėsi į viso pasaulio lietuvius

  • Teksto dydis:

Antradienį duotas startas kampanijai, skirtai pakviesti 4 milijonus lietuvių visame pasaulyje liepos 6-ąją kartu giedoti 100-mečio „Tautišką giesmę“.

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga prezidentė Dalia Grybauskaitė pakvietė kartu sugiedoti šimtmečio „Tautišką giesmę“, kuri tą pačią akimirką lietuvius visame pasaulyje sujungs liepos 6 dieną, 21 val. Lietuvos laiku.

„Pasiruošimą giedoti šimtmečio „Tautišką giesmę“ skelbiu pradėtą! Kad ir kur būtumėte, pakvieskite savo bičiulius, gimines ir artimuosius prisijungti, kad liepos 6 dieną mūsų šalies himnas nuskambėtų per visą pasaulį“, - sakė šalies vadovė.

Pasak prezidentės, lietuviai visame pasaulyje yra vienos Lietuvos vaikai. Šalies vadovė pabrėžė, kad, net ir būdami labai toli, pasitelkę šiuolaikines technologijas, galime išsaugoti visus tarpusavio ryšius, atrasti naujų bendruomeniškumo formų ir pajusti, kad esame stipri ir didelė tauta.

Šis renginys - tai visą birželį truksiančios pilietinės kampanijos startas, kurios tikslas - pakviesti 4 mln. lietuvių visame pasaulyje liepos 6-ąją kartu giedoti „Tautišką giesmę“. Kampanijos metu kiekvienas, apsilankęs svetainėje www.4000000.lt, gali išsiųsti ir savo asmeninį kvietimą.

Prezidento rūmų parke susirinko muzikantas Jurgis Didžiulis, komikas Olegas Šurajevas, lenktynininkas Benediktas Vanagas, humoristas Haroldas Mackevičius, radistas Jonas Nainys, režisierius Vincas Sruoginis, verslininkas Vladas Lašas, šalies žiniasklaidos atstovai ir kiti visuomenėje aktyvūs ir pilietiškų žmonės.

Iniciatyvą „Lietuva 4.000.000“ globoja šalies vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kokius kotletus reik ant akių turėti

Kokius kotletus reik ant akių turėti portretas
lai dengia vaišių stalą savo nematomiems draugams. Haliucogeninių grybų pasėkmės....

Anonimas

Anonimas portretas
KGBistine ziurke lenda kur jai nepriklausotokie kaip sovtmeciu zmones isdavinejo del siltos vietos dabar atsirado patriote jai vieta cipei ne himna gedot tegul sovetini gieda.

Kęstas

Kęstas portretas
Kodėl neginame lietuvių tautą? "Mes, lietuviai, taikos metu gyvename tokiame pat skurde, kaip ir turkai, su jų karais, perversmais, milijonais pabėgelių. 23 procentai lietuvių tautos skursta. Čekijoje skurdo lygis toks pat mažas, kaip Islandijoje. Tik 9 procentai čekų skursta." Kodėl mes turime bendrą istoriją su čekais, bet taip skurstame, palyginus su jais? Nes nesugebame susivienyti, kaip čekai, ir susitvarkyti mūsų tautos gyvenimą, išmušti parazitus iš lovio Vilniuje. Skursta tie, kurių pajamos neviršija 60 procentų nuo visos valstybės gyventojų pajamų medianos. Lietuvos pajamų mediana yra visų Lietuvos gyventojų pajamų sąrašo viduryje esantis skaičius. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių