Quantcast

Tarptautinę etikos dieną - VPU eitynės Gedimino prospektu

Šių metų gegužės 7–8 dienomis Vilniaus pedagoginio universiteto Pedagogikos ir psichologijos fakultete vyks jubiliejinis Tarptautinės etikos dienos minėjimas.

Pasak Vilniaus pedagoginio universiteto doc.dr. Krescencijaus Antano Stoškaus, atėjo laikas sutelkti Lietuvoje ne tik kvalifikuotus etikos žinovus, bet ir doroviškai savo tautai ir valstybei užsiangažavusius žmones.

„Šių metų etikų šventė bus ne tik viso universiteto šventė, bet ir kvietimas pradėti ryžtingą tautos moralinį persilaužimą. Jaunimas nori pasakyti: neužtenka raginti „pradėkim nuo savęs". Galų gale reikia kažkam pradėti. Tegul tai būna šiandien ir čia", - sako K.A.Stoškus.

Gegužės 7 d. 11.45 val. organizuojama šventinė eisena Gedimino prospektu nuo Vilniaus pedagoginio universiteto iki Lietuvos švietimo ir mokslo ministerijos. Eiseną lydės „Spalvų orkestro" muzikantai. Taip ketinama prisidėti prie Lietuvos Prezidento raginimo veikti taip, kad žodžiai nesiskirtų nuo darbų.

Pirmasis ambicingas etikos dienų renginys Vilniaus pedagoginiame universitete buvo sumanytas kaip Tarptautinė etikų dienos šventė ir pirmąsyk organizuotas 1999 m. Pedagogikos ir psichologijos fakultete. 2000 m. UNESCO paskelbė, kad kasmet gegužės 19 d. bus švenčiama Tarptautinė etikų diena. Tai buvo netikėtas ir žymus universiteto iniciatyvos pripažinimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių