Quantcast

Tarp Vilniaus knygų mugės svečių – M. Šiškinas, S. Kubelka, T. Venclova

  • Teksto dydis:

Į vasario pabaigoje Vilniuje vyksiančią knygų mugę ketina atvykti suomė Salla Simukka, rusas Michailas Šiškinas, austrų rašytojų Susanna Kubelka, amerikiečių publicistas Gregory Feiferis.

Į vasario pabaigoje Vilniuje vyksiančią knygų mugę ketina atvykti suomė Salla Simukka (Sala Simuka), rusas Michailas Šiškinas, austrų rašytojų Susanna Kubelka (Siuzana Kubelka), amerikiečių publicistas Gregory’s Feiferis (Gregoris Feiferis). Lietuvių autoriai mugės lankytojams žada pristatyti ne vieną naują savo kūrinį.

Šiuolaikinių detektyvų autorė S.Simukka išgarsėjo pirmąja savo trilogijos knyga „Raudona kaip kraujas“, kuri vos per kelias savaites tapo tarptautiniu hitu. Šiuo metu teises į knygą yra įsigijusios 42 pasaulio šalys. Autorė ne tik susitiks su romanus pamėgusiais Lietuvos skaitytojais, bet ir diskutuos tarptautinėje diskusijoje „Detektyvinė istorija kaip šiuolaikinė pasaka“, pranešė mugės rengėjai.

Vilniuje laukiamas ir romanų „Laiškų knygą“ ir „Veneros plaukas“ autorius, vieno reikšmingiausių šiandieninių rusų romanistų M.Šiškino. Jį kritikai lygina su Ivanu Buninu, Vladimiru Nabokovu. M.Šiškino „Laiškų knyga“ yra pelniusi nacionalinę Rusijos literatūros premiją „Didžioji knyga“.

Iš JAV atvyksiantis rašytojas ir publicistas G.Feiferis kvies į susitikimą ir knygos „Rusai. Žmonės už valdžios fasado“ pristatymą. Buvęs „National Public Radio“ korespondentas beveik dešimtmetį rengė reportažus iš Rusijos, o šiandien jo tekstai publikuojami įtakinguose Jungtinių Valstijų laikraščiuose, tokiuose kaip „The Washington Post“. Savo knygoje autorius atskleidžia kraštutinumų saistomą šalies portretą, kurį suvokti ypač svarbu šiandien, kai Rusija dominuoja pirmuose žiniasklaidos puslapiuose ir yra neišsenkama pokalbių tema visame pasaulyje. Autorius taip pat diskutuos tarptautinėje diskusijoje „Prieštaros ir dramatiška Rytų Europos regiono ateitis“.

Meilės romanų gerbėjai turės progą susipažinti su viena žymiausių austrų rašytojų S.Kubelka, populiarių Europoje ir Lietuvoje knygų „Šiandien madam pareis vėliau“, „Ofelija mokosi plaukti“, „Sudie, Viena – bonjour, Paryžiau!“ autore.

Vilniaus knygų mugėje vyks susitikimai ir su lietuvių autoriais - atvyks Kristina Sabaliauskaitė, Antanas Šileika, Tomas Venclova, Janina Survilaitė, Dalia Staponkutė, Valdas Papievis, Algis Mickūnas, Vaidas Šeferis, Dalia Smagurauskaitė, Agnė Žagrakalytė ir kiti.

Kaip ir kasmet mugėje leidyklos rengia lietuviškų knygų premjeras. Viena svarbiausių ir laukiamiausių iš jų laikoma Andriaus Tapino bestselerio „Vilko valanda“ tęsinio, knygos „Maro diena“ pristatymas.

Taip pat bus pristatytas D.Staponkutės esė romanas „Iš dviejų renkuosi trečią: mano mažoji odisėja“, A.Šileikos knyga „Pirkiniai išsimokėtinai“, A.Žagrakalytės - komiksų knyga „Klara“, H.Kunčiaus - tikrais įvykiais paremtas romanas „Dervišas iš Kauno“, kuriame kalbama apie aštuntojo dešimtmečio pradžioje gyvenusius ideologus Abajų Borubajevą ir Mirzą Korudbajevą, bei nuotaikinga pasaka-nepasaka „Kartą operoje“ ir kt.

Šešioliktoji Vilniaus knygų mugė vyks vasario 19–22 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių