Quantcast

„Tamsta muzika” festivalis – vieta, kur susitinka geriausi draugai

Liepos 20-22 d. Varėnos saloje „Dainų slėnis“ vyks jau ketvirtasis „Tamsta muzika“ festivalis, kasmet sulaukiantis virš 7000 muzikos mylėtojų bei draugų iš viso pasaulio.

Vienoje vaizdingiausių Dzūkijos vietovių, vos 2km ilgio saloje prie ežero tris dienas skamba gyva muzika, mėgaujamasi įvairių grupių koncertais, rytine mankšta, vandens atrakcijomis ar tiesiog ilsimasi, smagiai leidžiant laiką su savo draugais ir šeima.

Festivalio organizatoriai kaskart stengiasi patenkinti kiekvieno klausytojo skonį, o šiais metais muzikinė programa itin įspūdinga – į festivalį atvyksta net trys užsienio grupės. Vienas iš svečių – charizmatiškasis, nuostabaus balso dainų autorius ir atlikėjas Sam Sparro, kurio dainas yra perdainavę ir garsiosios Adele bei Katy Perry. Iš Australijos kilusio dainininko muzika skamba įvairiuose filmuose, serialuose, jis prisidėjo ir prie Basement Jaxx singlo „Feelings gone“ („Praėję jausmai“, aut.vert.), o 2008 metais jis gavo Grammy apdovanojimą už geriausius šokių muzikos įrašus.

Kita festivalio žvaigždė – grupė „Brazilian girls“ iš Niujorko. Nors grupėje nėra nei vienos brazilės, ir apskritai, vienintelė mergina čia yra pati dainininkė, šis kolektyvas garsus savo elektroninės muzikos atlikimu – jų kūriniuose skamba tango, reggae, chanson, house, lounge stilių ritmai.

„Electric wire hustle“ (Naujoji Zelandija) – dar vieni užsienio svečiai, R&B, soul, modern hip pop, electronica muzikos atlikėjai, labai mėgstami dėl savo išskirtinių gyvų pasirodymų ir dalyvavę tokiuose festivaliuose kaip Glastonbury UK, Sonar Barcelona, kt.

Lietuvos muzikantų programoje šiais metais išgirsime visiems puikiai pažįstamus ir mylimus atlikėjus, tokius kaip Andrius Mamontovas, „Antis“, Leon Somov&Jazzu, Mantas Jankavičius, G&G Sindikatas, „The ball and chain“, „Poliarizuoti stiklai“, kt.

Festivalyje pasirodys ir dainininkė  Monika Liu, šiuo metu besimokanti Amerikoje. Vasarai ji grįžta į Londoną repetuoti savo solinės programos bei autorinių dainų, kurias pirmą kartą pristatys „Tamsta muzika“ scenoje. Tai bus vienintelis jos koncertas Lietuvoje, jai talkins vieni geriausių Londono muzikantų.

Iš viso festivalyje dalyvaus virš dvidešimties muzikos grupių ir dainininkų, garantuojančių muzikos stilių įvairovę ir puikų laiką visiems gyvos muzikos mėgėjams.

Festivalis jau tapo tradicine susitikimo vieta visiems draugams, nesvarbu kurioje šalyje begyvenantiems.

„“Tamsta muzika“ atmosferos niekada nepamirši, kaip neįmanoma pamiršti ir savo geriausių draugų. Kai yra tiek daug meilės ir tiek daug geros muzikos vienoje vietoje, tai stebuklai neišvengiami”, - sako festivalio organizatorė Ona Rimeikienė.


Šiame straipsnyje: Tamstamuzika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių