Quantcast

„Svogūnų akcijos“ organizatoriai savo kaltės neįžvelgia

Vilniaus 2-ajam apylinkės teismui perduota administracinė byla, kurioje sostinės tarybos nariai Audrius Butkevičius ir Algirdas Paleckis kaltinami nesankcionuoto mitingo organizavimu.

Butkevičiui ir A. Paleckiui surašytuose administracinės teisės pažeidimo protokoluose nurodoma, kad politikai neturėdami „nustatyta tvarka išduoto pažymėjimo dėl suderintos susirinkimo vietos, laiko ir formos“ vasario 3 dieną organizavo susirinkimą prie Seimo, kuriame dalyvavo daugiau nei 100 žmonių.

„Juokas ima, koks čia pažeidimas, jei akcijoje dalyvavo tik 5-6 žmonės“, - išgirdęs apie jiems pateikiamus kaltinimus, sakė A.Paleckis.

Kiti, pasak A.Paleckio, buvo šiaip prsijungę praeiviai arba neįprastu reginiu susidomėję žmonės. „Mes jų nekvietėme, net nežinau kas jie tokie buvo, ar mes galime atsakyti už tuos, kurie tuo metu ėjo Gedimino prospektu. Susitiksime su policininkais teisme ir jie praloš“, - savo teisingumu įsitikinęs partijos „Frontas“ lyderis.

Vasario 3 dieną mitingą prie Seimo buvo numatę smulkieji verslininkai, tačiau vos ne paskutinę minutę jie savo planų atsisakė. Tada leidimo mitingui savivaldybės paprašė „Frontas“. Savivaldybė jį duoti atsisakė. „Motyvai buvo neaiškūs ir juokingi. Neva savivaldybė įsiklausė į neva policijos turėtą informaciją, kad tą dieną, kai visos policijos pajėgos bus sutelktos prie Seimo, kitose miesto dalyse piktavaliai banditai ir chuliganai daužys vitrinas ir vogs daiktus“, - kalbėjo A.Paleckis.

Buvo nuspręsta savo nepasitenkinimus išreikšti kitaip – keli „Fronto“ nariai nusipirko 100 kilogramų svogūnų ir sukrovę juos į karutį, patraukė prie Seimo. Susitikti su Seimo pirmininku akcijos organizatoriams nepavyko, todėl peticiją, kurioje reikalauta premjero Andriaus Kubiliaus vyriausybės atsistatydinimo, sudaryti parlamentinę komisiją dėl sausio 16-osios įvykių ištyrimo, peržiūrėti šilumos ir elektros kainas, reguliuoti būtiniausių maisto produktų ir medikamentų kainas,  bei tris svogūnus jie įteikė jo sekretoriato vadovei Nemirai Pumprickaitei.

Kiti akcijos dalyviai prie Seimo nebuvo prileisti, kelią jiems užstojo policijos pajėgos.

„Apgailėtinai policija elgėsi, gal iš inercijos jie taip darė. Nieko susitiksime teisme, pakalbėsime, subliukš ten viskas“, - prisimindamas akciją, kalbėjo politikas.

Dėl Susirinkimų įstatymo pažeidimo „Svogūnų akcijos“ organizatoriams gresia bauda nuo 500 iki 2000 litų arba administracinis areštas iki 30 parų.

Dar vieno kvietimo į teismą A.Paleckis tikisi už nesankcionuotas eitynes kovo 11-ąją, kai vėliavomis nešini “frontininkai” tylos minute bandė pagerbti “laisvos Lietuvos iliuzijų praradimą”.


Šiame straipsnyje: paleckisFrontassvogūnų akcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių