Quantcast

Šv.Jonų bažnyčios varpinės liftas veiks nuo balandžio vidurio

Vilniaus panorama atsiveriančia nuo Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčios varpinės viršūnėje įrengtos apžvalgos aikštelės galima bus grožėtis tik po Velykų.

Planuojama, kad varpinėje įrengtas liftas ims bus paleistas balandžio 16 d. ir iš pradžių dirbs be išeiginių nuo 10 iki 19 valandos. Nuo birželio lifto darbo laikas bus pratęstas iki 21 valandos. 

Šiuo metu įėjimas į 45 metrų aukščio varpinę yra uždarytas, tačiau portalo diena.lt kalbintos Šv.Jonų bažnyčios darbuotojos teigė, kad pradėjus veikti liftui į varpinę galima bus patekti ne tik pro centrinį Vilniaus universiteto įėjimą, bet ir pro vartus iš Šv.Jonų gatvės pusės.

„Ten viduje baisus šaltis, blogiau nei lauke, tad liftas pradeda veikti, kai lauko temperatūra būna aukštesnė nei 5 laipsniai ir tuomet jau veiks iki rudens. O kol kas įėjimas į varpinę yra uždarytas“, - pasakojo Šv.Jonų bažnyčios darbuotojos.

Portalas diena.lt primena, kad pernai baigtas įrengti liftas ėmė veikti praėjusiųjų metų birželio 2 d. po beveik metus trūkusių ir puspenkto milijono litų kainavusių tvarkymo darbų. Varpinės bokšto antrajame aukšte taip pat įrengta taip vadinamoji Fuko švytuoklė, kuri demonstruoja Žemės sukimosi aplink savo ašį efektą.  

Bilieto kaina. Lankant Vilniaus universiteto ansamblį: suaugusiesiems – 5 Lt; moksleiviams, studentams, žmonėms su negalia – 1 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių