Quantcast

Sveikos gyvensenos puoselėtojams – ministerijos apdovanojimai

Sveikatos apsaugos ministerija apdovanojo keturias organizacijas, kurios rūpinasi jaunimo sveikata ir senjorų užimtumu, padeda sergantiesiems, gelbsti atsidūrusius visuomenės paraštėse.

Nominantai atrinkti iš visuomenės pasiūlytų kandidatų - šiemet SAM sulaukė per 100 anketų, kuriose buvo siūloma apdovanoti įvairias organizacijas ir visuomenės aktyvistus.

Ministerijos apdovanojimas „Už pagalbą ir paramą sugrįžtantiems gyventi“ atiteko VšĮ „Alfa centras“. Ši organizacija, įkurta prieš penkerius metus, aktyviai vykdo įvairias programas nuo alkoholio ir narkotikų priklausomiems asmenims, padeda jiems integruotis į darbo rinką. Reabilitacijos centras aktyviai bendradarbiauja su Marijampolės pataisos namais, jų gyventojams, baigusiems reabilitacijos programą, suteikia pagalbą integruojantis visuomenėje. Centro savanoriai ir gyventojai taip pat aktyviai dalyvauja įvairiose visuomeninėse akcijose, pavyzdžiui „Maisto bankas“.

Apdovanojimą „Alfa centrui“ įteikė Seimo pirmininko patarėja Justina Jurevičiūtė.

Renginyje taip pat pagerbti žmonės, kurie, nepaisydami ligų ir pavojaus sveikatai, išlieka aktyvūs ir kupini gyvenimo džiaugsmo. Apdovanojimas „Už nugalėtą negalią“ šiemet atiteko Panevėžio žmonių su negalia sąjungai ir jos ilgametei vadovei Reginai Novikienei, kuri jau beveik trisdešimt metų dirba su neįgaliaisiais, sprendžia jų problemas, rūpinasi jų socialine integracija.

R. Novikienė organizuoja socialinės reabilitacijos, sporto projektus, vykdo sveikos mitybos ir aktyvios gyvensenos švietėjišką veiklą. Panevėžiečiams apdovanojimą įteikė Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Asta Kubilienė.

„Už aktyvumą, nepavaldų amžiui“ šiemet apdovanota Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Druskininkų bendrija, šiuo metu vienijanti per 200 aktyvių garbaus mažiaus žmonių.

Druskininkų „Bočiai“ talkina organizuojant miesto renginius ir šventes, patys rengia vakarones, į kurias kviečia druskininkiečius, jaunimą, o prieš didžiąsias metų šventes visai bendruomenei primena senąsias tradicijas, apsilanko ugdymo įstaigose.

Bendrijos nariai propaguoja sveiką gyvenimo būdą - sportuoja, rengia mankštas, seminarus. Šiaurietiškas ėjimas, mankštos, linijiniai šokiai - šių senjorų kasdienybė. O šiemet Europos gimnastikos festivalyje net laimėjo auksinį prizą.

„Bočiams“ apdovanojimą įteikė prezidentės patarėja Aira Mečėjienė.

„Už sveikos ateities puoselėjimą“ apdovanojimas šiais metais skirtas Marijampolės Rygiškių Jono gimnazijai, jau beveik dvidešimt metų kuriančiai integruotą visa apimančią sveikatos stiprinimo sistemą, ugdančiai vaikų gebėjimą vertinti savo ir kitų sveikatą bei organizuojančiai įvairius sveikatos ugdymo renginius ne tik mokiniams bei tėvams, bet ir visai bendruomenei.

Gimnaziją su apdovanojimu pasveikino sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis.

Ministro A. Verygos įsteigti keturi sveikos gyvensenos ambasadorių apdovanojimai buvo skirti tiems, kurie savo užkrečiančiu pavyzdžiu ir veikla įkvepia kitus gyventi aktyviau ir sveikiau.

Daugiau nei 10 tūkstančių onkologinėmis ligomis sergančių žmonių vienijančios Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos (POLA) prezidentui Šarūnui Narbutui įteiktas sveikos gyvensenos ambasadoriaus apdovanojimas „Už viltį gyventi ir kilti“.

Apdovanojimas skirtas už vykdomą švietėjišką veiklą onkologiniams pacientams, kuriems reikalinga ne tik svarbi informacija, bet ir palaikymas, įkvėpimas, kad galėtų tikėti, neprarasti vilties ir kilti aukštyn kovodami su savo ligomis. Už organizuojamus seminarus, konferencijas, švietėjišką veiklą žiniasklaidoje, socialiniuose tinkluose. Taip pat už konkrečią pagalbą ieškant gydytojų, gydymo užsienyje bei moderniausių tyrimų galimybių, kai žmonės siekia išbandyti viską, kad pasveiktų.

Sveikuolių sąjunga ir jos prezidentas Simonas Dailidė sveikos gyvensenos ambasadoriaus titulu apdovanoti „Už masinių renginių organizavimą skatinant sveiką gyvenimo būdą“. Sveikuolių sąjunga gyvuoja ir skatina visuomenę atrasti sveiką gyvenseną jau beveik 30 metų.

Organizacija apdovanota už holistinės sveikatos sampratos idėjų puoselėjimą ir aktyvią sklaidą, suteikusią ryškų postūmį kitoms sveikatingumo organizacijoms. Už renginius, sutraukiančius tūkstančius sveikuolių ir norinčiųjų tokiais tapti. Už svarų ir ilgalaikį indėlį į visuomenės sąmoningumą renkantis sveiką gyvenseną.

Sveikos gyvensenos ambasadoriaus padovanojimas „Už sveikatos ir sveikos gyvensenos aktualijų sklaidą visuomenei“ įteiktas naujienų portalo Delfi.lt Sveikatos rubrikos redaktorei Žiedūnei Juškytei.

Žurnalistė ne tik pati propaguoja sveiką gyvenseną, tačiau kasdien tūkstančiams žmonių skleidžia informaciją apie tokio gyvenimo naudą, sveikatos išsaugojimo būdus, ligų profilaktiką. Aktualios temos, įdomūs pašnekovai ir vertinga informacija - geriausia žurnalisto dovana visuomenei ir patikimas būdas įnešti savo indėlį į sveikos visuomenės kūrimą.

Kitokios futbolo mokyklos „Ataka“ įkūrėjams Donatui ir Gediminui Tvarijonams sveikos gyvensenos ambasadoriaus apdovanojimą ministras A. Veryga įteikė „Už vaikų įtraukimą į sportą ir skatinimą laisvalaikį leisti sveikai“.

Broliams padėkota už svarbiausią vertybę - dėmesį vaikams, už norą suteikti jiems stiprų imunitetą atsispirti gatvės gyvenimo pagundoms. Už tai, kad kiekviename auklėtinyje - nesvarbu, jis iš globos namų, nepasiturinčios ar turtingos šeimos - mato Lietuvos ateitį, kurią reikia auginti ir puoselėti. Futbolo mokykloje „Ataka“ nemokamai treniruotes lanko vaikai iš sunkiau besiverčiančių, socialinės rizikos šeimų.

Sveikatos apsaugos ministro A. Verygos teigimu, puiku, kad apdovanojimų idėja, startavusi pernai, tampa tradicija.

„Žmonėms, kurių veikla, idėjos, energija, entuziazmas bet kokiomis aplinkybėmis turėjo didžiulės reikšmės kuriant geresnę, sveikesnę rytojaus Lietuvą, norime padėkoti ir šiemet. Didžiuojamės, žavimės, palaikome juos ir, žinoma, nuoširdžiai dėkojame“, - sakė apdovanojimų iniciatorius ministras A. Veryga.

Iš viso renginyje buvo įteikti 8 apdovanojimai - 4 įsteigti SAM ir 4 ministro A. Verygos.

SAM primena, kad praėjusiais metais sveikos gyvensenos ambasadorių apdovanojimai buvo įteikti sveikos gyvensenos projektui „My Hero!“, „Velomaratono“ iniciatoriui Benediktui Vanagui, laidos „Sveikata“ vedėjai Irenai Pivoriūnienei bei žurnalui „Psichologija TAU“. Na, o SAM įsteigti apdovanojimai pernai atiteko projektui „Sveikatiada“ - „Už sveikos ateities puoselėjimą“, Lietuvos priklausomybės ligų reabilitacijos bendruomenių asociacijai - „Už pagalbą ir paramą sugrįžtantiems gyventi“, asociacijai „Gyvastis“ - „Už nugalėtą negalią“, Trečiojo amžiaus universitetų asociacijai - „Už aktyvumą, nepavaldų amžiui“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaina

kaina portretas
o pats veryga ir kepenis ka gavo nors is feiso laimei ribu nera

Tai dabar pradėsim

Tai dabar pradėsim portretas
rūšiuoti žmones? Tie kurie negali gyventi pagal tokius isigalvoijimus dabar bus antrarūšiai?

Viskas atvirkščiai

Viskas atvirkščiai portretas
Normalaus medicininio aptarnavimo neliko, bet kažkokius budulius gyvenančius pagal kažkieno sugalvotą režimą ir jį kišantiems kitiems, apdovanojimai?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių