Quantcast

Svajonės pildosi: pirmasis darbas – vos po pusės metų studijų

  • Teksto dydis:

Baigusi bakalauro studijas Rinolda Šveikauskaitė susidūrė su dažna problema tarp jaunimo – ją apniko abejonės, ar pasirinktas profesinis kelias iš tiesų yra tinkamas jai.

Merginai teko pasiryžti arba sukandus dantis įgyti darbinės patirties turimam išsilavinimui artimoje srityje, arba radikaliai keisti profesinę kryptį. Po ilgų svarstymų Rinolda pasirinko vizualinės reklamos studijas Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centre – ir šis pasirinkimas jai atvėrė akis, rašoma pranešime spaudai.

Šiandien mergina labiausia džiaugiasi dėl keleto dalykų: to kad išdrįso pakeisti profesiją bei geresnio savęs pažinimo, kuris jai leido atrasti ją dominančią veiklą. „Padariusi lemtingą sprendimą supratau – tai gali būti mano kelias. Įsitikinau tuo, ką, regis, jaučiau seniai, – mane visuomet traukė vizualinė veiklos pusė, kūrybinis procesas. Gailiuosi tik dėl vieno, kad anksčiau to nepastebėjau, – pasakoja R. Šveikauskaitė.

Manau, jog labai svarbu žinoti, ar tai tikrai tavo vieta. Man šiuo požiūriu tikrai pasisekė.

Mergina tikina, kad mokslas profesinėje mokykloje jai suteikė naujos gyvenimo kokybės, kadangi studijos pasirodė ypač kokybiškos. „Džiaugiausi, kiek daug praktikos yra šiose studijose. Suprantu, kad teoriniai dalykai taip pat yra labai svarbūs, ir jų studijų metu buvo, tačiau vertingiausios yra praktinės žinios. Būtent praktinių užsiėmimų metu teorinius specialybės aspektus įsisavinome šimtą kartų greičiau ir efektyviau“, – profesinio mokymo pliusus pabrėžia jauna specialistė.

Kaip neatsiejamą studijų privalumą Rinolda akcentuoja motyvuojančią aplinką, nuolat tobulėti skatinančius pedagogus, įdomias praktines veiklas. „Su dideliu ūpu įsitraukiau į mokymą, noriai atlikau praktines užduotis, jaučiau didelę motyvaciją. Nuo pastarosios, matyt, ir priklauso mokymosi sėkmė. Manau, jog labai svarbu žinoti, ar tai tikrai tavo vieta. Man šiuo požiūriu tikrai pasisekė“, – džiaugiasi ji.

Rinoldos entuziazmas bei užsidegimas jai atnešė ir pirmąjį darbą reklamos srityje. Mergina ne tik džiaugiasi, pasinėrusi į avantiūrą ir pakeitusi specialybę, bet ir neabejoja, kad tolimesnė jos karjera sėkmingai vystysis būtent reklamos versle.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių