Quantcast

Svajonė: į kosmosą su 5 vaikais ir 3 katėm

Savaitgalį Vingio parke tėvai, nesusituokusios poros ir kiti platesnei šeimos sampratai pritariantys žmonės kvietė švęsti Visų šeimų dieną. O netoliese, Vilniaus miesto santuokų rūmuose, būriai jaunavedžių tryško laime oficialiai vadintis šeimomis.

Sugyventinė ir pusžentis

Diskusijos, kas yra šeima – jausmas, susitarimas ar antspaudas, kada ji prasideda, šeimos sąvokos apibrėžties variacijos šeštadienį santuoką įregistravusiems 29-erių Audriui ir 26-erių Rasai tolimos. Iki santykių įteisinimo penkerius su puse metų draugavusi pora tikino, kad ir anksčiau jautėsi šeima.

Anksčiau santuokai juodu nesiryžo ne todėl, kad baiminosi santuokos pančių ar anekdotuose vaizdingai piešiamo posantuokinio gyvenimo ypatumų, – tiesiog atėjo momentas, kai norisi antspaudą turėti ne tik širdyje, bet ir pase. Be to, ilgainiui ėmė erzinti draugystės pradžioje, rodos, tokia nereikšminga buvusi detalė – kaip pristatyti antrąją pusę.

„Iš tiesų labai sudėtinga visiems sakyti, kad mano mylima moteris – “sugyventinė„. O žmona – visiems viskas aišku“, – sakė jaunavedys. Jam pritarė išrinktoji: „Vadina pusženčiu – vėl negerai. Dabar bus paprasčiau.“

Šeimų išlaukta šventė

Audrius ir Rasa prisipažino, kad tuoktis vis ragino abiejų šeimos, progai pasitaikius vis laidydavo užuominas apie vestuves. Dideliam tėvų ir artimųjų džiaugsmui, po penkerių draugystės metų pora nutarė iškelti vestuves.

Sužadėtinių statusas truko tik pusmetį.

„Sužadėtuvių galiojimas – metai, jų tikrai užtenka susiruošti vestuvėms, o apsisprendus nėra reikalo delsti“, – sakė jaunavedys.

„Be to, pavasaris – pats gražiausias metas tuoktis: saulutė išlindo, medžiai išsprogo“, – besidžiaugdama šilta diena pridūrė Rasa.

Medaus mėnuo avansu

Klausimas, ar ką nors keičia ir ką keičia santuokos įregistravimas bei antspaudas pase, matyt, – amžinas.

„Kas pasikeitė su antspaudu? Viskas visiškai pasikeitė. Kas konkrečiai? Ogi niekas. Tik kilimas raudonas buvo. Jau buvome šeima ir santuokos įregistravimas šio jausmo nekeičia“, – vienas per kitą kalbėjo jaunavedžiai. Santuokos pranašumais jie laiko paprastesnį formalumų tvarkymą ir faktą, kad susituokę žmonės labiau saugomi įstatymų.

Trijų dienų vestuvių puota su pulku svečių, „čigonų“, piršlio korimo ceremonija, iškilmės bažnyčioje, limuzinas, balti balandžiai – toks scenarijus visiškai neatitinka Audriaus ir Rasos šventės vizijų. Pora svarbią dieną nutarė paminėti vieno klubo restorane, kur pasidžiaugti jų laime pakvietė 30 artimiausių žmonių.

Įdomu tai, kad į medaus mėnesį jaunuoliai išvyko prieš vestuves. „Sako, per medaus mėnesį krizė ištinka ir dauguma santykių išyra, tai kad nebūtų tokių problemų, mes iš anksto apsidraudėme“, – tokį sprendimą juokaudamas aiškino Audrius.

Tai kiek vaikų ir kačių?

Jaunavedžių laukia viena rimta diskusija – bažnytinė santuoka. Paklausus, ar ketina žengti prie altoriaus ir duoti amžinus įžadus Dievo namuose, jųdviejų nuomonė išsiskyrė: Audrius tvirtai sakė „ne“, o jo jaunoji žmona ištarė „galbūt“. „Na... Gal kada nors, bet tikrai ne šiandien“, – nusileido vyras.

Vis dėlto į ateitį pora žvelgia bendra kryptimi. „Po dvidešimties metų mudu skrisime kosmine lėkšte su penkiais vaikais ir trimis katėmis“, – įsivaizduodamas šeimos ateitį šmaikštavo jaunavedys.

Tokia netradicinė svajonė jo išrinktajai patiko – tik juokdamasi jauna moteris ją kiek pakoregavo: „Su trim vaikais ir viena kate.“


Šiame straipsnyje: vestuvėsKosmosasvaikaikatės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių