Quantcast

Sustabdžius salės atnaujinimo konkursą, filharmonijoje – sumaištis

  • Teksto dydis:

Teismui laikinai sustabdžius Lietuvos nacionalinės apie 3 mln. eurų vertės filharmonijos didžiosios salės atnaujinimo konkursą, filharmonijos vadovė baiminasi, jog nebus suspėta tinkamai pasiruošti kitų metų rudenį numatytiems koncertams, be to, nežinia, kiek dar laiko iki remonto galės būti naudojama salė.

Vilniaus apygardos teismas praėjusią savaitę patenkino Vilniaus statybų bendrovės „HSC Baltic“ prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir nurodė filharmonijai kol kas nepasirašyti sutarties su rangovu, o jei ji jau yra – stabdyti jos vykdymą.

Filharmonijos generalinės direktorės Rūtos Prusevičienės teigimu, kol vyks salės remontas, nuo kitų metų sausio planuota išsikelti į kitas patalpas, o į suremontuotą salę sugrįžti kitų metų spalį.

„Labai viskas stoja ir vėluoja, kaip ir kituose kultūros objektuose. Mes labai seniai suplanavome veiklas kitose erdvėse: filharmonijos orkestras koncertuos kituose Lietuvos miestuose ir „Compensa“ koncertų salėje, o kamerinis orkestras – Valdovų rūmuose. Dabar staiga nežinome, kada realiai reikia išsikelti, ir ar mums reikia tų kitų salių, ar gal galėtume savo salėje pakoncertuoti dar 2-3 mėnesius. Esame visiškoje nežinomybėje“, – BNS sakė R. Prusevičienė.

Dabar staiga nežinome, kada realiai reikia išsikelti, ir ar mums reikia tų kitų salių, ar gal galėtume savo salėje pakoncertuoti dar 2-3 mėnesius. Esame visiškoje nežinomybėje.

Anot jos, tikėtasi, kad salė turėtų būti atnaujinta iki kitų metų lapkričio, kai kartu su Tarptautiniu muzikos festivalių centru organizuojamas M. K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkursas.

Teismas nutarė, kad konkurso objektas yra didelės vertės, todėl laikinai nesustabdžius jo procedūrų, gali būti padaryta žala bei neracionaliai panaudotos lėšos. Anot teismo, procedūros nusikeltų santykinai neilgam laikui ir nesukeltų jokių neigiamų pasekmių nei filharmonijai, nei viešajam interesui.

„HSC Baltic“ siekia, kad būtų panaikintas filharmonijos sprendimas atmesti jos pasiūlymą konkurse.

R. Prusevičienė BNS teigė, kad sutartis su rangovu dar nepasirašyta. Pasak jos, be „HSC Baltic“, konkurse pasiūlymus taip pat pateikė bendrovės „Infes“ bei „Irdaiva“.

Salės remonto konkursą filharmonija paskelbė liepą. Jo laimėtojas turės suremontuoti 680 vietų didžiosios salės grindis, vėdinimo, elektros sistemas, atnaujinti saugomas vertingas savybes.

Filharmonijos vadovė vasarį BNS teigė, kad salės remontui ketinama skirti 2,9 mln. eurų Europos Sąjungos ir valstybės lėšų. Pasak jos, remonto metu simfoninis orkestras repetuos mažojoje salėje, o koncertuos kitose erdvėse. Dėl remonto jis kitąmet žada daugiau vykti į gastroles.

Teismo sprendimas per 7 dienas gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alina

Alina portretas
Visa tai - labai liūdina..... Matyt, ir gerb. Rūta jau kažko " užkliuvo". Visur reikia savų...... Per intelektuali.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių