Quantcast

„Susisiekimo paslaugos“ 9 metų senumo automobilį įvertino litu

Savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ atsikrato nereikalingo turto: mikrobangų krosnelių, biuro kėdžių, seifų, vaizdo įrangos. Nebereikalingu tapo ir 9 metų senumo automobilis Citroen C5. „Susisiekimo paslaugos“ jo likutinę vertę įvertino vienu litu.

Seni kompiuteriai, biuro kėdės, kelios mikrobangų krosnelės, šarvuoti seifai ir du automobiliai. Daugmaž tokį turtą savivaldybės administracija leido „nurašyti“ „Susisiekimo paslaugoms“ kaip netinkamą ir nereikalingą

Vienas litas. Tokia yra nurodyta bene visų daiktų likutinė vertė. Tarp jų – ir dviejų automobilių. Kiek didesnėmis sumomis įvertinta tik už 18 tūkst. litų prieš ketverius metus pirkta „mobili elektroninė priežiūros sistema“ ir kelios biuro kėdės.

Portalui diena.lt raštu pateiktuose „Susisiekimo paslaugų“ direktoriaus Ginto Bliuvo atsakymuose nurodoma, kad automobilio Citroen C5 nuspręsta atsisakyti ir viešojo aukciono būdu parduoti, mat jo eksploatacija – bendrovei pasirodė per brangi.

„Naujo automobilio neplanuojame pirkti. Automobiliu Citroen C5  naudojosi „Susisiekimo paslaugos“ įmonės darbuotojai. Jis nurašomas, nes įmonė siekia mažinti kaštus, optimizuoti sąnaudas. Citroen C5  mėnesinė rida nedidelė (per sausį – 405km, per vasarį -282 km, per kovą- 227 km ), automobilis yra 2003 metų, o eksploatacija brangi (degalų sąnaudos žiemą mieste siekia iki 15 l/100km, dėl konstrukcinių ypatybių (hidropneumatinė pakaba) remontas brangus“, - raštu informavo G.Bliuvas.

Savivaldybės bendrovė tikslino, kad automobilis iki šiol yra naudojamas kasdien, techniškai tvarkingas, avarijų nėra patyręs, o jo rida yra  beveik 152 tūkst. km.

Portalą diena.lt konsultavę automobilių specialistai spėjo, kad tokio automobilio vertė rinkoje gali siekti iki 10 tūkst. litų.

Bendrovės atstovai nurodė, kad dalį bendrovės nurašyto turto bus mėginama parduoti aukcione, dalis bus sunaikinti. Pavyzdžiui, seni seifai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
tie akcinai valdisko turto yra valstybes apvogimas , viska ka ten parduoda galima zymiai brangiau parduoti paprastu budu tereikia viska sestadieni suvezti i turgu ir va ten daryti aukciona .

ble

ble portretas
metalo lauzas daugiau vertas...

x

x portretas
gal galiu nusipirkti tokį automobilį? Mokėsiu 1000 kartų brangiau
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių