Quantcast

Supykęs Š. Bartas iškėlė studiją iš Vilniaus savivaldybės patalpų

Nederamu seksualiniu elgesiu kaltinamo režisieriaus Šarūno Barto studija „Kinema“ išsikėlė iš savivaldybės patalpų sostinėje.

Kaip BNS nurodė mero patarėjas Aleksandras Zubriakovas, apie tai savivaldybę informavo pati viešoji įstaiga „Studija Kinema“, lengvatinėmis sąlygomis nuomotas patalpas savivaldybės atstovai perims popiet.

Apie ketinimus nutraukti sutartį su Š. Bartu meras Remigijus Šimašius pranešė praėjusį pirmadienį, praėjus kelioms dienoms po režisieriui mestų kaltinimų dėl seksualinio priekabiavimo. R. Šimašius tuomet sakė, kad sutarties nutraukimas bus svarstomas ir dėl kaltinimų, ir dėl režisieriaus kelias dienas trunkančios tylos.

Š. Bartą nederamu seksualiniu elgesiu prieš kiek daugiau nei savaitę apkaltino aktorė Julija Steponaitytė, vėliau – ir dailininkė Paulė Boculaitė. J. Steponaitytė teigia tapusi seksualinio užpuolimo auka po aktorių atrankos studijoje, tuo metu P. Boculaitė sako nuo režisieriaus nukentėjusi jo sodyboje. Režisierius kaltinimus neigia, jis taip pat patvirtino išsikelsiantis iš „Kinemai“ suteiktų patalpų.

Mes nelauksime Jūsų „inicijuotų skandalo pasekmių“ ir jau dabar atsisakome bendradarbiauti su Vilniaus miesto savivaldybe.

„Atsakydamas į Vilniaus mero viešą pasisakymą, pranešu, kad jeigu Jūs norite niekaip neįrodyto skandalo atveju išginti mus iš studijos, tai aš turiu pasakyti, kad mes nelauksime Jūsų „inicijuotų skandalo pasekmių“ ir jau dabar atsisakome bendradarbiauti su Vilniaus miesto savivaldybe ir iki šios savaitės pabaigos patalpas perduosime savivaldybei“, – BNS atsiųstame laiške teigė režisierius.

Savivaldybė kartu pažymi, kad viešoji įstaiga praėjusią savaitę sumokėjo apie 3 tūkst. eurų skolą už patalpų nuomą.

1964 metais gimęs Š. Bartas yra Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, ne kartą yra pelnęs „Sidabrinių gervių“ apdovanojimus, jo filmai pristatomi Kanų ir kituose kino festivaliuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

11

11 portretas
Stalino laikais būdavo troike. Jei pasakydavo kaltas ir tu Sibire. Dabar Mergelės išsiblaivę ir prisiminė, kad priekabiavo prieš 5-10m manau tai eilinis susidorojimas su žmonėmis, kuri valdo tam tikros tarnybos kaip ir 27m

BOG

BOG portretas
SOZDAL DVA ZLA - BABŪ I KOZLA.....Stiprybės , Bartai.....

AS<<,

AS&lt;&lt;, portretas
Palaikau Bafrta .Simasius pakluso padauginusiom. BARTAI laikykis.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių