Quantcast

Suomiškame seriale – išskirtinė vieta Vilniui

Vilnius – ir vėl atsidūrė užsienio kino profesionalų akiratyje. Tik šįsyk – išskirtinėmis teisėmis. Viename populiariausių Suomijos televizijos serialų „Slapti gyvenimai“ Vilnius bus rodomas kaip Vilnius, o Pilies gatvė vadinama Pilies gatve.

Rugsėjo 7-11 dienomis Suomių serialas buvo filmuojamas senamiestyje, Užupyje ir Katedros aikštėje, kur vienas herojų išmėgino, ar tikrai pašokinėjus ant „Stebuklo“ plytelės išsipildo norai. Serialo veikėjai taip pat mėgavosi vaizdu iš „Torres“ restorano terasos, vakarus leido kavinės „Aula“ terasoje, išmėgino jėgas krepšinio aikštelėje.

Visų mėgstamame seriale Vilnius atsidūrė neatsitiktinai: Lietuvos turizmo informacijos centras (TIC) Helsinkyje su Valstybinio turizmo departamento (VTD) parama dėjo daug pastangų, kad veiksmas persikeltų į Vilnių, o serialo veikėjų nuotykiai taptų ypatinga reklama Lietuvos sostinei.

„Turėdami pakankamai nedideles lėšas, niekuomet neįstengtumėme įpirkti tokios reklamos Vilniui ir Lietuvai, tačiau panaudoję išmonę radome kur kas geresnį būdą. Serialo veikėjai yra gerai žinomi Suomijoje, o ir visas serialas yra ypač populiarus. Saulėtame Vilniuje nufilmuotos scenos bus didžiausia kada nors iki šiol vykdyta Lietuvos sostinės reklamos kampanija Suomijoje, kur tiesioginė reklama nėra efektyvi“,- sako Lietuvos TIC Helsinkyje direktorius Darius Skaudis.

Serialą „Slapti gyvenimai“ Suomijoje kasdien žiūri apie 1 mln. žiūrovų - penktadalis visos šalies gyventojų. Nuo 1999-ųjų rodomas serialas pasakoja apie keleto toje pačioje laiptinėje gyvenančių šeimų gyvenimą ir yra dažna suomių kasdienių pokalbių tema.


Šiame straipsnyje: kinasfilmavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių