Quantcast

Sukčiai pardavinėjo svetimą žemę Vilniuje

Ketvirtadienį Vilniaus 1-asis apylinkės teismas paskelbė nuosprendį penkiems sukčiams, pardavusiems jiems nepriklausančią žemę.

Artūrui Staniuliui (gim.1964m.) dėl svetimo turto užvaldymo apgaule, dėl oficialaus dokumento suklastojimo ir panaudojimo teismas skyrė 3 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.
Tiek pat kalėti turės ir Mantvydas Žebraitis (gim.1979m.).
Motina ir dukra Vera Blaževič (gim.1952m.) ir Anžela Blaževič (gim.1975m.) Panevėžio moterų kalėjime turėtų praleisti po metus ir 3 mėnesius. Tarnybine padėtimi piktnaudžiavęs Kšištofas Taraškevičius (gim.1979m.) atsipirko 5 tūkst. litų bauda.

Būdą, kaip galima pralobti, sukčiai sugalvojo tikrai neblogą ir, jei ne pirkėjų smalsumas, būtų praturtėję daugiau nei milijonu litų.

Tyrimo metu nustatyta, kad 2006 m. gegužę V.Blaževič „Registrų centro“ Vilniaus filialui pateikė suklastotą asmens pasą, tariamai išduotą žemės savininkės vardu ir gavo 20 arų žemės sklypo, esančio Visoriuose, dokumentus.

Tada į veiklą įsijungė ir K.Taraškevičius. Jis, turėdamas individualią įmonę žemės projektams rengti ir galėjęs gauti duomenis iš  Nekilnojamojo turto registro duomenų banko, gavo šio žemės sklypo kadastrinius duomenis ir perdavė šio nusikaltimo sumanytojams. 

Tų pačių metų birželį V.Blaževič ir M.Žebraitis pas notarą įformino šios žemės sklypo pardavimą bendrovei „Aldėja“, kurios direktoriumi buvo pats M.Žebraitis. Pagal šią sutartį žemės savininkei buvo neva sumokėta 570 tūkst. litų.

Apie visus sandorius žinojo ir V.Blaževič dukra ir A.Staniulio sugyventinė A.Blaževič. Ji šioje istorijoje buvo savotiška padėjėja.

Kai sklypas jau oficialiai priklausė „Aldėjai“, M.Žebraitis ir A.Staniulis reklaminiuose laikraščiuose išspausdino skelbimą apie parduodamą žemę. Netrukus atsirado ir pirkėjai – du sostinės gyventojai. Buvo sutarta, kad už šį sklypą jie sumokės daugiau kaip milijoną litų.

Buvo pasirašyta ir preliminari žemės pardavimo sutartį, pirkėjai liepos mėnesį į „Aldėjos“ sąskaitą pervedė avansą  – 108 tūkst. litų.

Viskas, atrodė, klostosi sklandžiai, tačiau vienas pirkėjų sugalvojo susisiekti su ankstesne žemės savininke. Tuomet ir paaiškėjo, jog tikroji savininkė yra užsienyje ir sklypo ji net neketina parduoti.

Apgauti pirkėjai kreipėsi į teisėsaugos pareigūnus. Tačiau iki šiol nėra atgavę visų savo pinigų. 50 tūkst. litų sukčiai jau buvo spėję išleisti.


Šiame straipsnyje: sukčiaižemė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių