Quantcast

Sukčiai mulkino automobilių nuomos bendroves

Vilniaus 1-asis apylinkės teismas paskelbė nuosprendį dviems Šiaulių miesto gyventojams, bandžiusiems iš automobilių nuomos bendrovių pasisavinti prabangius automobilius.

Anksčiau du kartus teistam 32 metų Remigijui Galkinui ir 26 metų Andriui Gerviotauskui pasivažinėjimai prabangiais automobiliais kainuos laisvę.

Abu jie pripažinti kaltais dėl didelės vertės svetimo turto įgijimą apgaule ir nuteisti - R.Galkinas 4 metų laisvės atėmimo bausme, o A.Gerviotauskas - 1 metų laisvės atėmimo bausme.

Kadangi R.Galkinas ankstesnę jam paskirtą bausmę buvo atlikęs nepilnai, jis teismo sprendimu, pataisos namuose turės praleisti 4 metus ir 6 mėnesius.

Abu nuteistieji taip pat turės atlyginti 56 tūkst. 910 litų padarytą turtinę žalą „Swedbank lizingui“.

Istorija prasidėjo pernai, kai A.Gerviotauskas buvo fiktyviai paskirtas UAB „Akepus prekyba“ direktoriumi. To sumąnytojas buvo R.Galkinas.

„Akepus prekyba“ jokios realios veiklos nevykdė, tačiau sukčiams to ir nereikėjo. A.Gerviotausko ir jį bendrovėje „įdarbinusio“ R.Galkino tikslas buvo vienas - nuomotis iš įmonių ir asmenų automobilius bei jų negrąžinti.

Būtent taip pernai gegužės 15 d., tariamai svečių iš Ispanijos kelionei po Lietuvą, jie iš vienos bendrovės išsinuomojo 81 tūkst. 300 litų vertės automobilį „Renault Trafic“.

Už jo nuomą buvo sumokėta 700 litų avanso, vėliau dar 1000 litų buvo pervesta į nuomos kompanijos sąskaitą.

Kaip teisme aiškino, A.Gerviotauskas, išmuomoti šį mikroautobusą jam liepė R.Galkinas. Jo teigimu, bendrininkas jį vėliau pats paėmė, tačiau kur važiavo, jis nežino.

R.Galkinas teigė atvirkščiai - Andrių pažįsta, bet su automobilio išnuomavimu ir jo dingimo nieko bendro neturi.

Vėliau paaiškėjo, abu sėbrai automobiliu atvažiavo į Šiaulius ir, greičiausiai, būtų bandę jį parduoti kitiems asmenims.

Grąžinti „Renault Trafic“ nuomos bendrovei sukčiai turėjo rugpjūčio 22 d. Tačiau tą dieną, įmonės bendradarbis sulaukė tik nuomininkų elektroninio laiško. Jame A.Gerviotauskas rašė, jog yra išvykęs į užsienį, todėl prašo nuomą pratęsti.

Kad pakliuvo į sukčius pinkles, tąkart nuomos bendrovės darbuotojai nesuprato. Tai paaiškėjo, tik rugpjūčio 27 d., kai įmonės vadovas nuėjęs į draudimo bendovę „Ergo Lietuva“ ant darbuotojos stalo pamatė savo įmonės automobilio dokumentų kopijas.

Ikiteisminio tyrimo institucijos dėl R.Galkino ir A.Gerviotausko analogiškų nusikaltamų veikų atlieka dar kelis ikiteisminius tyrimus. Įtariama, kad šie sukčiai panašiai bandė apgauti ir vieną Klaipėdos automobilių nuomos įmonę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių