Quantcast

Suka galvą, kaip geriausiai panaudoti LEU pastatus

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad dar diskutuojama, kaip geriausiai panaudoti po universitetų reformos turinčius atlaisvėti Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) pastatus, tačiau žada, kad juos pardavus lėšos liktų švietimui.

„Visos lėšos iki paskutinio euro, jeigu bus pastatai parduoti, bus nukreipti tiktai aukštųjų mokyklų gerovei tenkinti“, – LRT radijui antradienį sakė S. Skvernelis.

Anot jo, lėšos už parduotą turtą turėtų būti investuojamos į studentų bendrabučius.

„Tikrai norisi tuos pinigus, gautus už nekilnojamąjį turtą, investuoti į studentų bendrabučius, kad jie tikrai galėtų civilizuotai, normaliai gyventi. Dauguma bendrabučių dar yra tokios būklės, kad neatitinka kainos ir kokybės santykio, tai neskatina mūsų studentų gyventi kokybiškomis sąlygomis“, – dėstė premjeras.

Tikrai norisi tuos pinigus, gautus už nekilnojamąjį turtą, investuoti į studentų bendrabučius, kad jie tikrai galėtų civilizuotai, normaliai gyventi.

Portalas 15min.lt rašė, kad valdžia jau sulaukė siūlymų ne tik pirkti po LEU prijungimo prie Vytauto Didžiojo universitetu (VDU) atlaisvėjusius pastatus su žeme, bet vietoje jų statyti vadinamąjį ministerijų miestelį. S. Skvernelio teigimu, Vyriausybė dar vertina galimybes sukelti ministerijas po vienu stogu, anot jo, gali būti, kad kartu dirbs ne visos ministerijos. Jo aiškinimu, šiuo metu bent šešios ministerijos veikia visiškai neefektyviuose pastatuose.

„Tikėtina, kad tikrai galbūt ne visų ministerijų miestelis, bet tam tikra valstybės turto konsolidacija, norint efektyviai valdyti, bus padaryta“, – antradienį sakė premjeras.

Seimas sausio viduryje pritarė, kad sostinėje įsikūręs LEU bei Kaune esantis Aleksandro Stulginskio universitetas būtų jungiami prie taip pat Kaune veikiančio VDU. Nutarta, kad LEU valstybės patikėtas nekilnojamas turtas baigus reorganizaciją bus perduodamas Vyriausybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
...: "O kai geriau pagalvoji - KOKIE otkatai šviečias, užteks ir tam kuris tik šliaužioja, ir dar jo vaikams liks".

Feliksas

Feliksas portretas
Geriausias būdas dar nuo Nepriklausomybės aušros laikų buvo, yra, ir manau, bus - prixvatizavimas. Tai patikimas būdas nelegaliai praturtėti. Tokiu būdu ir buvo pilimis užstatytos visos išvaizdingiausios Marijos žemelės vietos. Mažas esi - prieš vėją nepapūsi...

nu vo

nu vo portretas
Ministerijų miestelis... O reformatoriai - Dargis, Avulis...:)))
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių