Quantcast

Su Vilniaus meru susitikęs JAE ministras domėjosi Vilniaus investiciniais projektais

  • Teksto dydis:

Šiandien Vilniaus savivaldybėje su meru Artūru Zuoku susitikęs Jungtinių Arabų Emyratų valstybės ministras J. E. dr Sultan Ahmed Sultan Aljaber domėjosi perspektyviais Vilniaus investiciniais projektais.

Aukšto rango svečią ypač sudomino miesto oro bendrovė „Air Lituanica“, atsinaujinančios saulės energijos modulių gamybos technologijos. Taip pat aptarti Lietuvos sostinės ir JAE kultūrinio bendradarbiavimo planai.

J.E. Sultonas Aljaberas yra JAE valstybė sekretorius, ministras be portfelio bei asmeninis JAE Ministro Pirmininko patarėjas, taip pat kompanijos „Masdar“ vadovas. Pastaroji šiuo metu plėtoja miesto, kuriame šilumos ir elektros energija bus gaminama naudojant tik saulės ir kitus atsinaujinančiuosius energijos šaltinius, projektą. Miesto „Masdar“ statybos pradėtos 2006 m. o pabaigti jį planuojama 2015 m.  Tai bus pirmasis pasaulyje miestas , kuris neišmes į aplinką anglies dvideginio ir nesukurs jokių atliekų. Planuojama, kad jame gyvens 45-50 tūkst. žmonių. Šio projekto kaina – 22 mlrd. JAV dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sultonas

sultonas portretas
Idomu ar pardavė sultonui koki nors žemes sklypa,o gal Užupi.

Investuokit į degradų deportaciją iš LR ir ES,

Investuokit į degradų deportaciją iš LR ir ES, portretas
nes kitaip - Jeigu gims tik padaras gauruotas, Aidos vardas bus jam duotas, o jei gims tik benkartėlis - pavadintas bus Vismantas-idiotėlis.

kai nori investuoti

kai nori investuoti portretas
reikia turet uz ka...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių