Quantcast

Su stalo žaidimais - į pasaulio čempionatą

Dažnai manoma, kad stalo žaidimai tai smagi pramoga ar lengvas laiko praleidimas. Tačiau jau rugsėjo mėnesį  šios atrakcijos mėgėjai įsitikins, kad tai gali virsti ir smagiomis bei įnirtingomis varžybomis, kurių laimėtojas gaus šansą sudalyvauti pasauliniame stalo žaidimų čempionate Vokietijoje.

Dalyvauja kas nori

Rugsėjo 5-6 dienomis įvyks trečiasis stalo žaidimo „Katano salos naujakurių“ ir pirmasis „Carcassonne“ čempionatai, rengiami Šv. Stepono gatvėje netoli parduotuvės „D 6“.  Varžybas organizuojantis stalo žaidimų platintojas Marius Raugalas teigė, kad tai vieni populiariausių žaidimų visame pasaulyje. Todėl, pasak jo, čempionato laimėtojai turės  galimybę savo jėgas ir sumanumą išbandyti ir pasaulinio masto turnyre.

„Lietuvoje organizuojamame čempionate gali dalyvauti visi norintys išmėginti populiariausius pasaulio žaidimus, trokštantys azarto ir, žinoma, tie, kurie apskritai niekada nėra žaidę, nes išmokti šiuos žaidimus nėra sudėtinga. Turnyre yra laukiami visi“, - tikino „Brain Games“ atstovas Lietuvoje.

Anot pašnekovo, net ir visai nemokantiems žaisti yra  išeitis: „Vilniaus stalo žaidimų klubo“ nariai su mielu noru paaiškins, kaip žaidimų taktiką ir netgi pamokins naujausių gudrybių. Tokie susirinkimai vyksta pirmadieniais ir ketvirtadieniais restorane „Dubliner“.

Vis dėlto organizatorius perspėjo, kad yra tam tikras amžiaus cenzas: dalyvauti gali visi, sulaukę dešimties metų.

„Tokios nuostatos yra sudarytos pasitelkiant ilgą praktiką stalo žaidimų istorijoje. Šie žaidimai reikalauja koordinacijos, loginio mąstymo, situacijos analizės, todėl jaunesni vaikai yra dar nepajėgūs juos žaisti“, - teigė M.Raugalas.

Nebrangi pramoga

„Brain Games“ atstovas yra įsitikinės, kad net ir sunkmečiu stalo žaidimai turėtų sužavėti ir pradžiuginti Lietuvos gyventojus.

„Pirmiausia, tai nebrangi ir labai įdomi, loginį bei analitinį mąstymą bei orientaciją skatinanti veikla. Pats populiariausias žaidimas „Katano salos naujakuriai“ kainuoja apie 115 litų“, - teigė M.Raugalas.

Jo įsitikinimu, tokia suma tikrai nėra didelė, nes žaidimas skirtas keturiems žmonėms. Ši pramoga kainuoja beveik tiek pat, kiek kainuotų apsilankymas kino teatre keturiems asmenims.

„Tokie žaidimai neatbukina žmonių, o priešingai, verčia juos mąstyti, bendrauti tarpusavyje. Išleisti pinigai yra ne kas kita, kaip investicija į smagų ir gerą laiką“, - sakė čempionato rengėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių