Quantcast

Su mokykla abiturientai atsisveikina originaliai

Kaip ir kasmet tokiu metu, Vilniuje šurmuliuoja abiturientai – jiems Paskutinio skambučio šventė. Šiandien paskutinis mokyklos skambutis nuskambėjo ir centre įsikūrusios Salomėjos Nėries gimnazijos dvyliktokams.

Abiturientai į paskutinę savo šventę mokykloje atvyksta kas kaip išmano: kas limuzinais, kas visureigiais, o kas ir pėstute. Dažniausia, vaikinai išsičiustę tvarkingais klasikiniais kostiumais, merginos – puošniomis suknelėmis.

Salomėjos Nėries gimnazijos mokinių prezidentas Ignas Gaidamavičius pasakojo, kad kaip ir kasmet, mokiniai apsilanko Šventose mišiose, o jau vėliau leidžiasi į didžiąją šventę: „Nuskambėjus paskutiniam skambučiui, visi susirenka į klases, kurias šventiškai išpuošia gimnazijos trečiokai – tai yra tradicija, kuri tęsiasi karta iš kartos. Vėliau veiksmas keliasi į mokyklos kiemelį, kur abiturientams rodoma specialiai paruošta programa ir būtinai padovanojamas simbolinis varpelis“.

Šiemet Salomėjos Nėries gimnazija pasirinko asociatyvią šventės temą: „Kalėjimas“. „Ši tema simbolizuoja pabėgimą iš mokyklos po dvylikos ten praleistų metų: ištrunki į laisvę ir turi galvoti, ką daryti toliau“, - komentavo I. Gaidamavičius.

Visgi, didžioji dalis Vilniaus abiturientų „ištrūkti į laisvę“ mėgsta prabangiai. Vienos limuzinų nuomos įmonės vadovas pasakojo: „Būna, kad moksleiviai prašo automobilius papuošti specialiais užrašais ar mokyklos pavadinimais. Patys dažnai puošia balionais ir kaspinais. Dažnai prašo vežti į įvairias pažintines vietas. Kasmet abiturientai sugalvoja vis kažką originalesnio“.

Automobilių nuomotojai kasmet per Paskutinio skambučio šventę išnuomoja panašų skaičių limuzinų, tačiau abiturientai mėgsta ir senovinius automobilius, pavyzdžiui, „Volgas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių