Quantcast

Studentai reikalaus A.Siaurusevičiaus galvos

Pasipiktinę nacionalinio transliuotojo pozicija, praėjusios savaitės studentų mitingo organizatoriai ketina trečiadienį piketuoti prie Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) pastato. Tarp reikalavimų - LRT generalinio direktoriaus Audriaus Siaurusevičiaus atsistatydinimas.

Tokią audringą studentų reakciją išprovokavo naujienų laidoje „Panorama“ parodytas reportažas apie studentų mitingą. Renginį organizavęs judėjimas „Už kokybišką ir prieinamą aukštąjį mokslą Lietuvoje“ liko nepatenkintas nacionalinio transliuotojo pozicija.

Kaip portalui sakė judėjimo atstovas Nerijus Stasiulis, „Panoramos“ reportaže teigta, kad mitingo organizatoriai nenori permainų aukštojo mokslo sistemoje, nors iš tikrųjų yra priešingai - judėjimas permainų nori, tačiau ne tokių, kokias planuoja dabartinė valdžia.

N.Stasiulis teigė, esą judėjimas „Už kokybišką ir prieinamą aukštąjį mokslą Lietuvoje“ atviru laišku kreipėsi į A.Siaurusevičių ir LRT naujienų tarnybą, prašydamas galimybės tiesioginiame eteryje išsakyti savo poziciją dėl aukštojo mokslo reformos. Tačiau nacionalinio transliuotojo atsakymas buvo neigiamas.

Dėl to trečiadienį ketinama rengti piketą prie LRT pastato. Jo metu bus reikalaujama ir A.Siaurusevičiaus, kuris, N.Stasiulio žodžiais, „pritaria sovietiniam propagandos mechanizmui“, atsistatydinimo.

Judėjimas „Už kokybišką ir prieinamą aukštąjį mokslą Lietuvoje“ vis dar nesulaukė valdžios siūlymų taisyti aukštojo mokslo reformos projektą. N.Stasiulis mano, kad į mitinguotojų reikalavimus nebus atsižvelgta, ir Seimas reformą patvirtins jau šį mėnesį.

„Kai reforma pradės veikti, galbūt studentai pagaliau pamatys, ką tai reiškia. Bet tada jau greičiausiai bus per vėlu“, - apgailestavo pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių