Quantcast

Staigmena „Velomaratone“: mažam miesteliui – moderni riedlenčių rampa

  • Teksto dydis:

Šiemet didžiausioje dviračių šventėje – „Velomaratone“ – Užusalių bendruomenė pateikė staigmeną: nedidelis Lietuvos kaimelis subūrė didžiausią komandą Lietuvoje ir pelnė ypatingą prizą – jau ateinantį pavasarį čia iškils moderni riedlenčių rampa.

Tai paaiškėjo sekmadienį, kai „Velomaratono” organizatoriai suskaičiavo galutinius dalyvavusių „Nutrilite” iššūkyje rezultatus.

„Velomaratono“ metu vykstanti iniciatyva – „Nutrilite“ iššūkis – visą vasarą kvietė mažesnius Lietuvos miestus burti savo aktyvaus laisvalaikio entuziastų komandas ir važiuoti dviračių šventėje Vilniuje. Didžiausios miesto komandos laukė specialus prizas – amerikiečių kompanijos „Amway“ įsteigta 5 000 JAV dolerių parama riedlenčių parko statyboms.

„Garbė ir malonumas suteikti vertingą prizą tiems, kas jo labiausiai verti. Tikiu, kad valstybėje pereisime iš „įsisavinimo“ politikos į skatinimo supratimą. Tai parodome savo pavyzdžiu: jau ketvirtasis riedlenčių parkas drauge su mūsų partneriais „Amway“ bus įrengtas aktyviausiai bendruomenei“, – sako „Velomaratono“ idėjos sumanytojas ir organizatorius Benediktas Vanagas.

Konkurentus aplenkė dvigubai

Šiemet internete dėl didžiojo prizo užsiregistravo daugiau kaip 1000 „Nutrilite“ iššūkio dalyvių. Daugiausia – iš keturių miestų ir kaimelių: Užusalių, Šilutės, Dembavos ir Lentvario. Didieji miestai šioje iniciatyvoje dalyvauti negalėjo, ji buvo skirta miesteliams, turintiems ne daugiau kaip penkiasdešimt tūkstančių gyventojų, nes būtent juose aktyvaus laisvalaikio infrastruktūra jaunimui yra menkiau išplėtota.

Suskaičiavus rezultatus, renginio dieną prie starto linijos stojo beveik 200 Užusalių bendruomenės narių, kurie daugiau nei dvigubai aplenkė artimiausius varžovus – Šilutę, kurie, kaip ir pernai, vėl liko antri.

„Nors Užusaliai – tik mažas kaimelis, jiems tai nesutrukdė būti didžiausiems ir stipriausiems. Užusalių „Nutrilite“ marškinėlių jūra iš tolo buvo matoma visame „Velomaratone“! Tikime, kad tokiame mažame miestelyje jau pavasarį iškilsianti nauja riedlenčių rampa taps traukos vieta miestelio jaunimui ir vaikams. Tai jau ketvirtoji rampa, kurią kartu su „Velomaratonu“ padovanosime aktyviems Lietuvos miestelių gyventojams. Manome, kad tai taps pavyzdžiu ir kitiems Lietuvos miestams“, – sako Anna Pietrzak, prizą įsteigusios kompanijos „Amway“ generalinė direktorė Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje bei Lenkijoje.

Užusalių atstovai tikina, kad „Velomaratonas“ buvo didelis įvykis jų bendruomenei: komanda samdėsi autobusiukus, vyrai krovė dviračius, visi važiavo į Vilnių su vienu tikslu – nugalėti.

„Esame mažas miestelis prie Kauno, tačiau nors ir esame maži, norime augti ir tobulėti, todėl „Velomaratono“ metu vykęs „Nutrilite“ iššūkis paskatino suburti bendruomenę. Pati idėja pasivaržyti dėl pagrindinio prizo kilo kiek daugiau nei prieš metus, nors „Velomaratone“ dalyvaujame jau ketveri metai. Nusprendėme burtis ne tik patys, tačiau kreipėmės ir į seniūnaičius, kurie itin aktyviai palaikė šią idėją. Mums pavyko sukviesti ne tik savo kaimo bendruomenę, bet ir aplinkinių miestelių gyventojus, kurie padėjo mums siekti tikslo. Tad tikiu, kad naujoji rampa – tai tik dar vienas žingsnis geresnės mūsų jaunimo ateities link“, – komentavo Užusalių iniciatyvos laimėti riedlenčių rampą pradininkė Ala Kontromavičienė .

Šio pavasario pabaigoje „Nutrilite“ iššūkio riedlenčių rampa atidaryta Kėdainiuose, o prieš tai – Tauragėje ir Raudondvaryje. Renginio organizatoriai kreipsis į laimėjusių Užusalių valdžios institucijas ir aptars visus riedlenčių rampos įrengimo aspektus. Planuojama, kad riedlenčių rampa Užusaliuose bus atidaryta 2019 pavasarį.

Amerikiečių kompanija „Amway“ jau ne pirmus metus prisideda prie aktyvaus jaunimo laisvalaikio plėtros Lietuvoje. „Nutrilite“ – tai kompanijos maisto papildai ir vitaminai, kurie skatina aktyvų laisvalaikio būdą, sveiką mitybą, todėl „Amway“ ne vienerius metus remia „Velomaratoną“ ir dviračių sportą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių