Quantcast

Iš stadiono konkurso iškritęs dalyvis apskundė komisijos sprendimą

Iš nacionalinio stadiono konkurso iškritęs „Vilniaus nacionalinis stadionas“ pateikė pretenziją komisijai ir prašo pakeisti sprendimą konkurse palikti tik koncerno „Icor“ bendrovės „Axis Industries“ konsorciumą.

Todėl derybos dėl stadiono projekto gali prasidėti vėliau nei planuota, nors paties projekto įgyvendinimo terminai nenusikels, tikina sostinės mero atstovas Aleksandras Zubriakovas. Tačiau „Axis Industries“ teigia besibaiminanti, kad konkursas įstrigs arba bus nutrauktas, nes iš savivaldybės negirdi jokių naujienų.

„Pirmadienį gavome Renato Načajaus („Vilniaus nacionalinio stadiono“ akcininko - ELTA) pretenziją dėl daugiafunkcio komplekso“, - Eltai teigė A. Zubriakovas.

Pasak jo, trečiadienį dėl pretenzijos neformaliai susirinko konkurso komisija, kuri nusprendė, kad išnagrinės ją bei pateiks atsakymą „Vilniaus nacionaliniam stadionui“. Tai ji turi padaryti per 20 dienų. Tuomet ketinama pereiti prie derybų su „Axis Industries“ dėl jų pasiūlymo.

„Galutinis grafikas dėl to neturėtų keistis“, - sakė A. Zubriakovas.

Tiesa, jeigu komisija nepatenkina „Vilniaus nacionalinio stadiono“ pretenzijos, įmonė turi teisę sprendimą skųsti teismui. R. Načajus sausio pabaigoje Eltai sakė, kad būtent taip ir ketina daryti.

Tuo metu „Axis Industries“ tikina nerimaujantys, kad konkursas apskritai bus nutrauktas, nes su savivaldybe komunikacija nevyksta. Anot konsorciumo atstovo Juliaus Dovidonio, savivaldybė formaliai žiūri į projektą, dėl to gali kilti nesutarimų.

„Pirmasis kontaktas su užsakovu - savivaldybe ir projekto komisija įvyko tik sausio 31 dieną, kur mums buvo suteikta galimybė pateikti savo pasiūlymą. Kaip aš matau, įvykus tam pristatymui, vėl visiška tyla, tai pirmas elementas, kuris kelia nerimą. Kitas dalykas, ką patyrėme pristatyme, bendravimas, ar klausimai, kurie mums buvo užduoti, yra gan formalaus pobūdžio. Grynai formalios prigimties klausimai, man atrodo, kad tame formalizme gali skęsti projektas“, - Eltai sakė J. Dovidonis.

Planuojama, kad nacionalinio stadiono komplekse bus įrengtas ne mažiau kaip 15 tūkst. vietų stadionas, sporto muziejus. Komplekse atsiras 300 vietų vaikų darželis, ne mažiau kaip 3 futbolo aikštelės, lengvosios atletikos stadionas, sporto salės, kultūros ir ugdymo veiklų centas, biblioteka.

„Axis Industries“ stadiono kompleksą pasiūlė pastatyti už 79,9 mln. eurų. Bendrovė tikisi, kad stadioną pastatytų per trejus metus. Sutartį pasirašyti planuojama 2019 metais.

Sausio pabaigoje konkurso komisija nusprendė, kad konkurse lieka vienas dalyvis - „Axis Industries“. Kita dalyvė - bendrovė Vilniaus nacionalinis stadionas - pašalinta, nes dokumentus pateikė užklijuotame voke, o ne per elektroninę sistemą, kaip reikalaujama sąlygose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

L

L portretas
Vaizdas tai kaip Kauno stationo.

kai tik rubikonas

kai tik rubikonas portretas
pradės statyti nacionalinį stadioną- tai ir baigsis Kauno stadiono rekonstrukcijos pinigai iš skvernelio. Na, ką gi iš anksto bent atvirą nacionalinę kūdrą saloj meras kauniečiams VĖL PAŽADĖJO :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių