Quantcast

Stadionams pinigų yra, bibliotekos remontui – ne

Rekonstrukcijos darbams Martyno Mažvydo bibliotekoje prireiks dar mažiausiai dvejų ar trejų metų. Tačiau pagal dabartinį finansavimą gali reikėti ir dešimties.

“Leisiu sau pacituoti premjerą, kuris man bent tris kartus yra sakęs, kad prisistatėme arenų visoje Lietuvoje, su kuriomis nežinome, ką reikės daryti, kaip finansuoti ir kokius renginius ten rengti, o M.Mažvydo bibliotekai pinigų negalime rasti. Aš manau, tai apmaudi situacija“, - spaudos konferencijoje sakė kultūros ministras Arūnas Gelūnas.

M.Mažvydo bibliotekos rekonstrukcijos sąmata - 60 milijonų litų. „Iki dabar investuota apie 20 mln litų, o per metus įsisavinti 40 milijonų, net jei rangovas būtų tikras šaunuolis, vargiai įmanoma. Manau, kad ši biblioteka nėra tas objektas, kurį galima labai staigiai pabaigti. Tokiais tempais, kokiais valstybės investicijų programa finansuoja tą objektą, apskritai mes tik per dešimt metų pabaigtume. Priklausomai nuo sėkmės galima pabaigti per trejus metus, greičiausiai per dvejus, stengiamės, kad tai bebūtų kiek įmanoma spartinama“, - sakė jis.

A.Gelūnas taip pat pabrėžė, kad kultūra Lietuvoje nėra prioritetas. „Sakau tai be jokio skausmo, realiai įvertindamas situaciją. Tačiau mes sieksime, kad tai pasikeistų. Viena iš mūsų užduočių yra tokia, kad kultūros finansavimas būtų numatytas Europos Sąjungos naujoje finansinėje perspektyvoje 2014-2020 metams. Į 2007-2013 programą įšokti nepavyko, traukinys nuvažiavo be mūsų ir tai kai kuriems dalykams lėmė labai sunkias pasekmes“, - sakė jis.


Šiame straipsnyje: M.Mažvydo biblioteka

NAUJAUSI KOMENTARAI

per visa lietuva susidaro dide

per visa lietuva susidaro dide portretas
kur bus tu pinigu jeigu tokiam kaime kaip kretinga, statoma biblioteka uz 15 miln. lt.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių