Quantcast

Stabdomas neefektyvus skolų išieškojimas

Problema, kai antstoliai kai kuriuose bankuose areštuoja visas žmogaus turimas sąskaitas ir įsiskolinimą išskaičiuoja keletą kartų, o permokos grąžinamos tik vėliau, turėtų būti išspręsta. Išsiaiškinęs situaciją teisingumo ministras Remigijus Šimašius nurodė antstoliams per kitą savaitę kartu su bankais išspręsti šią problemą.

Šiuo metu antstoliai, išieškodami įsiskolinimus kai kurių bankų prašo areštuoti visas turimas skolininkų sąskaitas. Jei žmogus turi ne vieną, o keletą sąskaitų, įsiskolinimo suma pakartotinai nurašoma nuo jų visų.

Tokia tvarka išieškojimai vyksta dėl to, kad antstoliai neturi galimybių greitai gauti informacijos iš bankų apie lėšų likutį.

„Areštuojant nurodytas sumas visose sąskaitose, o vėliau jas grąžinant ne tik apsunkinamas visas procesas, bet ir netaupomos lėšos bei padaroma nemažai nuostolių“, – sako teisingumo ministras Remigijus Šimašius. Tiek nuskaitant, tiek grąžinant pinigus mokamas sąskaitos aptarnavimo mokestis bankui, žmogus kurį laiką negali disponuoti jam priklausančiomis lėšomis, o antstoliai turi papildomą darbo krūvį sekant permokas.

Kitą savaitę numatytame bankų asociacijos ir antstolių rūmų atstovų susitikime bus sprendžiama kaip užtikrinti, kad antstolis dar prieš areštuodamas sąskaitas gautų iš banko patvirtinimą ar ne vieną sąskaitą turinčio asmens pinigų pakanka įsiskolinimui padengti nuskaičiuojant nuo vienos sąskaitos ar reikia areštuoti visas.


Šiame straipsnyje: antstoliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių